Kristel Mulder (gemeente Amstelveen), kandidaat-Kamerlid  Paulien Gankema en GroenLinks-burgerraadslid Simon Lutz.
Kristel Mulder (gemeente Amstelveen), kandidaat-Kamerlid Paulien Gankema en GroenLinks-burgerraadslid Simon Lutz. GroenLinks Amstelveen

Kandidaat-Kamerlid bezoekt klimaatbestendige tuin in Amstelveen

23 oktober 2023 om 21:38 Duurzaamheid

AMSTELVEEN Kandidaat-Kamerlid Paulien Gankema heeft vrijdagmiddag de klimaatbestendige tuin aan de Farmanlaan in Amstelveen bezocht.  Samen met het Amstelveense burgerraadslid Simon Lutz werd ze rondgeleid door Kristel Mulder van de gemeente Amstelveen. “Wat een prachtige plek, en wat een inspiratie voor alle Amstelveners die hun eigen tuin klimaatbestendig willen maken,” aldus Gankema. Een klimaatbestendige tuin kan beter tegen de verwachte droge periodes en de hoosbuien waarmee wij volgens de klimaatverwachtingen de komende jaren mee te maken zullen krijgen.

Paulien Gankema zet zich als kandidaat op de lijst van GroenLinks-PvdA in voor ‘klimaatrechtvaardigheid’: een eerlijke strijd voor het klimaat, met respect voor alle mensen. Tijdens het bezoek komt de regen met bakken uit de lucht. Het hemelwater stroomt zo de wadi in, de wateropvang in de tuin. Het lijkt Paulien niet te deren: “Ook als het regent is het hier prachtig!”

De tuin kwam tot stand op initiatief van buurtbewoners. Iedereen is tevreden met het resultaat, zegt GroenLinks-raadslid Simon Lutz. “In de zomer is dit een groene oase waar je verkoeling kunt zoeken.
Ook de biodiversiteit is dik in orde: er staan veel planten in de tuin die een feestje zijn voor bijen en andere insecten, en struiken en bomen met bessen voor de vogels.

HERGEBRUIKTE MATERIALEN

Kristel Mulder van de gemeente wijst erop dat bijna alle materialen die gebruikt zijn, gewoon uit Amstelveen komen. De stenen voor de muurtjes en het toegepaste hout is allemaal hergebruikt. De zaden voor de wilde bloemen komen ook uit Amstelveen, namelijk van de stroken groen langs de Beneluxbaan. Buurtbewoners zijn enthousiast, maar niet alleen zij: ook gemeenteambtenaren komen hier af en toe vergaderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie