Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) bezocht deze week een inwoner waar een Energiefixer aan het werk was.
Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) bezocht deze week een inwoner waar een Energiefixer aan het werk was. Gemeente Amstelveen

Energiefixer helpt in Amstelveen met energie besparen

28 januari 2023 om 07:00 Duurzaamheid

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen schakelt Energiefixers in die inwoners thuis adviseren en ter plekke energiebesparende maatregelen uitvoeren die de energierekening verlagen. Inwoners die recht hebben op de energietoeslag of moeite hebben met het betalen van de energierekening kunnen een bezoek van de Energiefixer kosteloos aanvragen. Ook de materialen die de Energiefixer gebruikt, zoals een waterbesparende douchekop en ledlampen, zijn gratis. 

Wethouder Duurzaamheid Floor Gordon bezocht een inwoner waar een Energiefixer aan het werk was. “De inzet van Energiefixers werkt zeer positief, omdat de inwoner tijdens het uitvoeren van maatregelen ook aanvullend advies krijgt. Nu zetten inwoners de verwarming vaak lager en douchen ze korter, maar er kan nog zoveel meer. Het delen van energiebesparende tips tijdens het bezoek motiveert om zelf ook aan de slag te gaan. Inwoners zijn vaak verrast over alle mogelijkheden om te besparen,” aldus Floor Gordon.

TOCHTSTRIPS EN RADIATORFOLIE

De Energiefixer voert verschillende klussen uit en neemt alle materialen gratis mee. Tijdens het huisbezoek worden er, als het nodig is, kosteloos energiebesparende producten ter waarde van 100 euro geïnstalleerd. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het installeren van energiezuinige ledlampen, het aanbrengen van tochtstrips, het plaatsen van radiatorfolie, het isoleren van leidingen en het plaatsen van een waterbesparende douchekop. Andere maatregelen zijn  het ontluchten van radiatoren en uietaard advies over het stookgedrag om energie te kunnen besparen.

AANVRAGEN

inwoners die de energietoeslag hebben ontvangen en inwoners die moeite hebben met het betalen van de energierekening kunnen een Energiefixer aanvragen via regionaalenergieloket.nl/amstelveen. Aanvragen kan eenmalig. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie