Voor bedrijven met een kantooroppervlakte van meer dan 100 vierkante meter geldt vanaf 2023 een label-C verplichting.
Voor bedrijven met een kantooroppervlakte van meer dan 100 vierkante meter geldt vanaf 2023 een label-C verplichting. Pixabay

Amstelveen ondersteunt bedrijven bij besparen van energie

30 september 2022 om 08:00 Duurzaamheid

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen gaat bedrijven stimuleren en ondersteunen bij het besparen van energie. B en W hebben deze week ingestemd met het Uitvoeringsplan waarin de aanpak is vastgelegd. Het college wil daarmee ondernemers helpen die zich zorgen maken over de energierekening en vragen zich af of ze hun bedrijfsvoering nog overeind kunnen houden. 

Het ‘Uitvoeringsplan Energiebesparing bij bedrijven Amstelveen’ vloeit voort uit het Energiebesparingsakkoord Noord-Hollandse bedrijven 2022-2025, waar het college vorig jaar mee instemde. Het energiebesparingsakkoord is afgesloten met bijna alle gemeenten in de provincie en richt zich op het ondersteunen en aanspreken van bedrijven bij het besparen van energie. Onderdeel daarvan is de label-C verplichting die geldt vanaf 2023 voor bedrijven met een kantooroppervlakte van meer dan 100 vierkante meter.

GRATIS ENERGIESCANS Om bedrijven inzicht te geven in het besparen op energie, het verlagen van de kosten en het verduurzamen van de bedrijfsvoering biedt de gemeente 120 gratis energiescans. Deze scan geeft inzicht in haalbare en betaalbare energiebesparende maatregelen. De ervaring leert dat daarmee gemiddeld 30 procent bespaard kan worden op de energierekening. Bedrijven die in aanmerking komen voor deze scan ontvangen deze week een brief met het aanbod. Het Platform Ondernemend Amstelveen is hiervan op de hoogte gesteld.

RELATIEF KORTE TERUGVERDIENTIJD “We realiseren ons dat het voor veel bedrijven nu een lastige tijd om te investeren. Sommige ondernemers zijn nog bezig met het aflossen van schulden uit de coronatijd en een lage liquiditeit. De explosieve stijging van de energiekosten komt daar nog eens bovenop. De energiebesparende maatregelen hebben echter veelal een terugverdientijd van 5 jaar of minder, terwijl de energielasten direct naar beneden gaan. Dit komt de bedrijfsvoering ten goede,” stelt wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid).

Ondernemers kunnen voor informatie over  energiebesparende maatregelen, subsidies, financieringsmogelijkheden en wet- en regelgeving sinds kort terecht op een aparte zakelijke pagina van het Energieloket Amstelveen: www.zakelijk.regionaalenergieloket.nl/amstelveen.

Meer informatie over de label-C verplichting is te vinden op www.amstelveen.nl/duurzaamheid/publicatie/duurzaam-bedrijf-of-instelling_energielabel-c-kantoren

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie