Afbeelding
Heijnens, Stella

Inloopavond over onderzoeksboring aardwarmte

Duurzaamheid

AMSTELLAND Het buitengebied in de regio Amstelland is aangewezen als zoekgebied voor een onderzoeksboring. SCAN houdt daarom op donderdag 19 mei tussen 19.00 en 21.00 uur in het Trefpunt, Kerkstraat 23, Abcoude, een inloopbijeenkomst. Hiervoor zijn de bewoners uit het zoekgebied uitgenodigd maar ook geïnteresseerden uit het omliggende gebied zijn welkom om hierover met elkaar in gesprek te gaan. 

SCAN onderzoekt de ondergrond in Nederland. Deze kennis is nodig om beter in te kunnen schatten waar aardwarmte als duurzame energiebron ingezet kan worden. Eerder voerde SCAN al een grote seismische campagne uit waarmee meer inzicht werd verkregen in welke lagen mogelijk waar aanwezig zijn. Door het uitvoeren van een onderzoeksboring wordt er onder andere ook meer bekend over de diepte, dikte en samenstelling van de aardlagen en de temperatuur van het water.

Aardwarmte is voor veel mensen nog een onbekende bron van energie, maar het wordt al sinds 2007 in Nederland ingezet voor bijvoorbeeld het verwarmen van kassen. 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@scanaardwarmte.nl.

advertentie
advertentie