Afbeelding
Joop Touw

Raad Amstelveen aan de slag met ontwikkelingsdoelen van VN

21 april 2022 om 13:30 Duurzaamheid

AMSTELVEEN De gemeenteraad wil duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties, de zogeheten SDG’s (Sustainable Development Goals), onderdeel maken van het gemeentelijke beleid. De VN heeft deze doelen in 2015 vastgesteld, gericht op duurzame ontwikkeling tot 2030. Ruim honderd gemeenten zijn inmiddels officieel ‘SDG-gemeente’. 

Een eerder gevormde werkgroep van de raad heeft de nogal abstracte VN-doelen vertaald naar drie jaarthema’s. In 2023 moet dat worden participatie (deelname/inspraak) van burgers, in 2024 leefbaarheid en in 2025 inclusiviteit (iedereen moet mee kunnen doen). 2022 wordt gezien als een opstartjaar. Per jaarthema wijst de raad twee ambassadeurs aan die samen met de genoemde werkgroep gestalte geven aan een thema. 

Esther Veenboer (PvdA) meldde zich alvast aan als kandidaat-ambassadeur voor het thema inclusiviteit. Jet Smit (VVD) deed dat voor alle thema’s. Patrick Adriaans (SP) merkte op dat, hoewel het eerste thema participatie is, burgers zelf over de keuze voor dit thema nog niets te zeggen hebben gehad. De raad ging woensdag met de opzet akkoord, de ambassadeurs worden in een later stadium aangewezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie