Energiefixer plaatst een ledlamp.
Energiefixer plaatst een ledlamp. Gemeente Amstelveen

Gratis energiebesparingsactie in Amstelveense buurt Augustinuspark

2 maart 2024 om 11:00 Duurzaamheid

AMSTELVEEN Na een succesvolle energiebesparende actie in de wijk Patrimonium bezoeken de Energiefixers nu de buurt Augustinuspark. De Energiefixer installeert indien nodig direct gratis energiebesparende materialen en geeft tips om energie te besparen.

De Energiefixers bellen aan bij woningen in het Augustinuspark met energielabel C, D, E, F, en G en een WOZ-waarde van maximaal 608.000 euro. De desbetreffende inwoners zijn per brief geïnformeerd dat de Energiefixers tot en met 9 maart door de buurt lopen en kunnen aanbellen. Ze herkennen de Energiefixers aan hun energiefixer-legitimatie en hun blauwe jas.

OOK CO2-UITSTOOT BESPAARD

“In Patrimonium was deze wijkaanpak een groot succes. In totaal zijn er 269 bezoeken afgelegd, waarbij door energiebesparing naar schatting 131.571 kg CO2 per jaar is bespaard. Dat is te vergelijken met zo’n 265 retourvluchten naar Madrid. Er zijn bijvoorbeeld 804 ledlampen en 199 waterbesparende douchekoppen geïnstalleerd en de aanvoertemperatuur van de cv-ketel is in 141 woningen verlaagd. Dit zorgt voor een besparing op de energierekening en meer comfort,” aldus wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid).

INSTALLATIE RADIATORFOLIE EN TOCHTSTRIPS

Tijdens het huisbezoek voert de Energiefixer verschillende klussen uit, zoals het installeren van radiatorfolie en tochtstrips. Ook krijgt de inwoner tips om energie te besparen wat meer inzicht geeft in het energieverbruik. De Energiefixer plaatst kosteloos producten tot een waarde van 100. Een huisbezoek duurt 1 tot 1,5 uur.

Inwoners die niet in deze straten wonen en moeite hebben met het betalen van de energierekening kunnen eenmalig een gratis Energiefixer aanvragen via regionaalenergieloket.nl/amstelveen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie