Foto ter illustratie
Foto ter illustratie Pixabay

Zorgen bij politici in Amstelveen over opvang van dieren

6 december 2023 om 14:07 Dieren

AMSTELVEEN Goed voor Amstelveen, VVD en D66 maken zich zorgen over de opvang van gevonden, vermiste, gewonde en verwaarloosde dieren. Sinds Amstelveen geen dierenasiel meer binnen de gemeentegrenzen heeft, zouden de dieren volgens de drie partijen naar Hoofddorp moeten gaan. Dat asiel kampt volgens hen echter met capaciteitsproblemen. Honden en katten die niet in Hoofddorp opgevangen kunnen worden, worden volgens de drie partijen naar Zandvoort gebracht. Zij hebben over de kwestie schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W. 

De drie partijen willen onder meer weten of het college ervan op de hoogte is dat de Dierenambulance Ronde Venen waar Amstelveen mee samenwerkt niet naar Zandvoort kan rijden in verband met de regionale afspraken die gemaakt zijn. Bovendien brengt een rit naar Zandvoort een te lange rijtijd voor de Dierenambulance met zich mee.

Volgens de drie partijen gebeurt het regelmatig dat de Dierenambulance zelf voor opvang moet zorgen en ook medische behandeling zelf financiert zoals dat onlangs gebeurde bij in beslag genomen honden in Amstelveen. Goed voor Amstelveen, VVD en D66 willen weten of het college daarvan op de hoogte is.

Ze willen ook graag gegevens zien over hoeveel en welke dieren uit Amstelveen zijn opgevangen en wat er met hen is gebeurd. Ook willen ze weten voor welk percentage een nieuw baasje is gevonden. De drie partijen willen ook weten of er regelmatig contact is met de Dierenbescherming over het functioneren van de dierenopvang,

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie