Schotse hooglanders in het Amsterdamse Bos.
Schotse hooglanders in het Amsterdamse Bos. Joop Touw / BDU (Archief)

Schotse hooglander Amsterdamse Bos verdronken in Nieuwe Meer na aanval hond

12 november 2023 om 13:05 Dieren

AMSTELVEEN Een Schotse hooglander is zaterdagochtend verdronken in de Nieuwe Meer, nadat deze aangevallen werd door een loslopende hond. 

Het dier dacht te ontsnappen aan de hond door het water in te duiken, maar werd ook in het water nog aangevallen door de hond. Daarna was de koe zover opgejaagd van de kant, dat het verdronk en niet meer boven kwam. Het baasje van de hond heeft zich gemeld bij de boswachterij van het Amsterdamse Bos en zal aansprakelijk worden gesteld voor de dood van het dier, zo meldt een woordvoerder van de Boswachterij aan AT5. Maandag wordt er contact opgenomen met de dierenpolitie voor vervolgstappen.

De boswachterij komt ermee naar buiten, omdat het niet de eerste incident is. “We zien natuurlijk wat er allemaal misgaat in het bos en dit is het zoveelste ding wat er gebeurt en het is gewoon niet oké. Daarom willen we dit nu ook echt naar buiten brengen”, aldus de woordvoerder tegen de Amsterdamse zender.

LOSLOOPGEBIED

Het baasje liep rond half 10 met zijn hond in een losloopgebied in het bos. Hier mogen honden loslopen. Het ging fout toen de hond, een Sint Bernard, in het gebied terecht kwam waar de Schotse hooglanders staan. “Daar mogen helemaal geen honden komen, aangelijnd of niet.” Het baasje van de hond was niet in staat de aanval van zijn hond te stoppen en zegt het voorval erg te betreuren. 

De boswachterij vindt dat wat er gebeurd is, een natuurlijk gedrag is van de hond: “Het zijn immers jachtdieren, maar dat iemand geen appèl op zijn hond kan doen, dat kan niet.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie