Wethouder Floor Gordon bedankt de medewerkers van de Dierenambulance.
Wethouder Floor Gordon bedankt de medewerkers van de Dierenambulance. Aangeleverd

Gemeente Amstelveen zet dierverzorgers in het zonnetje

4 oktober 2022 om 17:15 Dieren

AMSTELVEEN Op dierendag, 4 oktober, bedankt de gemeente Amstelveen de vrijwilligers van vogel- en wildopvang de Toevlucht en het Dierenasiel in Haarlemmermeer. Wethouder Floor Gordon ging persoonlijk langs om de vrijwilligers van Dierenambulance de Ronde Venen te bedanken. De vrijwilligers kregen van de gemeente dierenchocolaatjes met een bedankbrief.

Wethouder Floor Gordon: “Dieren spelen een grote rol in ons dagelijkse leven. Als huisdier en natuurlijk de dieren in de vrije natuur. De gemeente Amstelveen heeft dierenwelzijn en biodiversiteit dan ook hoog op de agenda staan. Al deze dieren verdienen zorg en aandacht. Wat goed is om te weten is dat deze vrijwilligers zich dagelijks inzetten voor gewonde en vermiste dieren. Dierendag is dan bij uitstek een mooi moment om deze dierenliefhebbers te bedanken.”

CHIPPEN Dierenambulance de Ronde Venen staat extra in de aandacht bij de Amstelveense politiek. Jacqueline Höcker van Goed voor Amstelveen liep eerder al een hele dag met de medewerkers mee. Daarom ging wethouder Gordon vandaag een kijkje nemen en bracht een speciaal cadeau mee, namelijk twee chipreaders. Het chippen van huisdieren is heel belangrijk. Ieder jaar lopen in Nederland vele tienduizenden katten, honden en andere huisdieren weg. Deze dieren komen vaak terecht in een asiel.

Met een geregistreerde chip zijn ze altijd naar huis terug te herleiden. De vrijwilligers van de dierenambulance gebruiken de chipreaders om baasjes van gewonde of overleden dieren te waarschuwen. Wie een huisdier wil laten chippen kan de dierenarts ernaar vragen of kijken op de website van Dierenambulance Ronde Venen (https://dierenambulancera.com ) Zij komen het huisdier thuis chippen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie