Het groen kaardertje.
Het groen kaardertje. Jasmijn Fotografeert

Column Jasmijn: Kriebelbeestjes

Dieren Jasmijn Fotografeert

AMSTELVEEN Waarschijnlijk ga ik niet iedereen een plezier doen met deze column. Hoe klein ook, spinnen boezemen toch angst in bij mensen. In Zuid-Afrika was ik ook nooit zo op mijn gemak in de buurt van spinnen, maar in Nederland hebben we weinig van ze te duchten.

De afgelopen tijd wordt er in de media volop verslag gedaan van de opmars van de valse wolfspin in Nederland. In Noord-Holland zijn er nog weinig waargenomen, dus geen reden voor paniek.
De spinnetjes op de foto’s zijn allemaal erg vriendelijk. Boven zie je het groene kaardertje. Ze heeft een vlieg gevangen en leeggezogen. Deze gooit ze daarna vakkundig over de rand van haar blaadje. Kruisspinnen (foto onder de tekst) bouwen prachtige webben waarmee ze veelal muggen (!) vangen.

Onder de kruisspin een foto van een hooiwagen. Deze spinachtigen zijn niet in staat om spindraden te maken en ze hebben maar één paar ogen.

Daaronder heb ik een strekspin gefotografeerd. Deze familie bestaat uit enorm veel soorten en een specifiekere determinatie is niet mogelijk.
Wil je mee op ‘jacht’ naar kleine diertjes om mooie macrofoto’s te maken? Je kunt me bereiken via jasmijnfotografeert@gmail.com


Kruisspin. - Jasmijn Fotografeert


Hooiwagen. - Jasmijn Fotografeert


Strekspin - Jasmijn Fotografeert

advertentie
advertentie