Afbeelding
Pixabay

Brievenbus: Teckel uit het water gered

11 juni 2022 om 17:03 Dieren

AMSTELVEEN Mogelijk herkent de eigenaar of eigenaresse zich, of zijn of haar hondje, na het lezen van het volgende verhaal. Mogelijk, en naar wij hopen, zal hij of zij ongelooflijk blij en dankbaar zijn dat de onfortuinlijke viervoeter, al stonk deze naar blubber en met kroos in de oren, weer thuis is want het had heel anders kunnen aflopen. Wat was er gebeurd ?

De partner van onze zoon loopt, om in goede conditie te blijven, vaak vele kilometers in de omgeving van De Poel, een waterrijk natuurgebied in Amstelveen. Zo ook op vrijdag 3 juni. Op een bepaald moment hoorde zij luid gehijg, geploeter en gespetter in het water. Eerst dacht ze aan vechtende eenden of misschien een konijn of haas die per ongeluk in het water beland was. Toen ze dichterbij kwam zag zij dat het een hondje was dat krampachtig door het aanwezige riet de toch wel steile walkant probeerde op te komen maar het vanwege zijn korte pootjes niet voor elkaar kreeg en steeds weer terug het water in gleed. Steeds dreigde het dier kopje onder te gaan. 

Omdat er niemand in de buurt was en zonder zich te bedenken liep de partner van onze zoon naar de rietkraag en kon met enige moeite het compleet uitgeputte dier bereiken en aan zijn (of haar) voorpootjes uit het water trekken om daarna zelf ook weer haar evenwicht herstellend op het droge te komen. Versuft en trillend bleef het hondje staan terwijl het water uit zijn vacht droop. Een toevallige voorbijgangster bleek, desgevraagd, niet de eigenaar van het dier dat een grijs-bruine teckel bleek te zijn. 

Het hondje had een halsbandje om waar mogelijk een plaatje aan kon zitten met een naam of telefoonnummer maar de kans om dat te onderzoeken kreeg de partner van onze zoon niet. Zo snel als zijn korte pootjes het toelieten rende het dier weg en was spoedig uit het gezicht verdwenen. Wij hopen dat de teckel de weg naar huis terug heeft kunnen vinden en dat de eigenaar of eigenaresse zich ervan bewust is dat het heel anders had kunnen aflopen met als gevolg dat het dier nooit meer thuisgekomen zou kunnen zijn. 

Dus ...als uw teckel op 3 juni vies, nat en naar blubber stinkend thuisgekomen is, wees dan maar blij en neem een wasbeurt van uw teckel voor lief.Gelukkig was er iemand op het juiste moment op de juiste plek.
C.N.H. van Dijck

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie