Afbeelding
PR

Online enquête over dierenwelzijn Amstelveen

29 april 2021 om 17:30 Dieren

AMSTELVEEN De gemeente heeft een enquête opgesteld om te onderzoeken wat er in de praktijk van alledag leeft en speelt op het gebied van dierenwelzijn in Amstelveen en hoe het beleid op dit gebied kan worden verbeterd. Een aantal professionals, zoals organisaties die dieren houden, verzorgen of opvangen, is proactief benaderd. Ook andere betrokkenen kunnen meedenken.

Floor Gordon (wethouder dierenwelzijn): “We hebben in kaart gebracht wat er op dit moment gedaan wordt op het gebied van dierenwelzijn in Amstelveen. Deze inventarisatie moet gespreksstof opleveren over onze ambities op het gebied van dierenwelzijn die mogelijk verder gaan dan onze wettelijke taken voor met name de opvang en vervoer van gevonden (huis)dieren. De enquête is de eerste stap om te onderzoeken welke thema’s men belangrijk vindt, wat er naar tevredenheid verloopt, wat beter kan en wat de gemeente in gezamenlijkheid kan oppakken.”

ENQUÊTE Dierenwelzijn is een breed onderwerp waar veel organisaties en inwoners direct mee te maken hebben. De gemeente wil, naast de organisaties die zij zelf heeft benaderd, inwoners of bedrijven die op enige manier professioneel betrokken zijn bij dierenwelzijn in Amstelveen de mogelijkheid bieden om mee te denken. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar pena@amstelveen.nl met vermelding van ‘dierenwelzijn Amstelveen’. Deelnemers ontvangen dan een unieke code waarmee de enquête op denkmee.amstelveen.nl/invite kan worden ingevuld. De enquête loopt tot en met 19 mei.

RESULTATEN Nadat de resultaten van de online enquête bekend zijn, organiseert de gemeente een online participatiebijeenkomst over dierenwelzijn in Amstelveen. Deze bijeenkomst heeft als doel om gezamenlijk een gedragen opzet voor dierenwelzijnsbeleid te maken en een actieplan op te stellen.

INFORMATIE De link naar de eerder gehouden inventarisatie is te vinden op https://www.amstelveen.nl/wonen-leven/publicatie/flora-en-fauna_dieren_dierenwelzijn

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie