Afbeelding
Comité Dierennoodhulp

Beloning van 150 euro voor gouden tip over gedumpte kippen

12 november 2019 om 10:15 Dieren

AMSTELVEEN Het Comité Dierennoodhulp looft een beloning van 150 euro uit aan de tip die leidt tot het bekend worden van de identiteit van de persoon die gisteren een doos met levende kippen achterliet bij speelboerderij Elsenhove in Amstelveen. 

Een nog onbekende persoon liet maandag een doos achter bij speelboerderij Elsenhove. De inhoud: vijf levende kippen. De vondst van de doos leidde logischerwijs tot de nodige ophef, en het Comité Dierennoodhulp was zelfs zo verbolgen dat het besloot een beloning uit te loven voor de persoon die de gouden tip heeft. 

URENLANG 'Het is een wonder dat deze vijf gedumpte kippen nog leven want zij zaten al urenlang met weinig zuurstof op elkaar gepropt in een met tape dichtgeplakte doos waar ook nog eens een vuilniszak overheen gedaan was', zo schrijft het comité op Facebook.

'De beheerder van kinderboerderij de Elsenhove aan de Bankrasweg in Amstelveen had het pak al om 8.00 uur bij de ingang van zijn kinderboerderij zien staan, maar dacht dat het bij de verhuizers hoorde van het kantoor van groengebied Amstelland.' 

PLAKBAND Pas rond 12.30 uur werd het hem duidelijk dat het geen verhuisdoos was en opende hij de in een plastic zak verpakte en met plakband afgesloten doos en ontdekte daar vijf gedumpte kippen in, waaronder een witte haan en hen en vermoedelijk drie jonge witte haantjes. De beheerder belde de Dierenambulance De Ronde Venen/Amstelland die de kippen naar de opvang van Comité Dierennoodhulp in Rijsenhout heeft gebracht. De doos zat volgens de betrokkenen onder het bloed en de kippen waren heel erg bang.

'Comité Dierennoodhulp wil heel graag degene achterhalen die deze kippen gedumpt heeft. Iemand moet de kippen kennen en eerder gezien hebben. Het moet toch iemand opvallen dat diegene die de kippen had, ze opeens niet meer heeft. Hoogstwaarschijnlijk woont de dader in Amstelveen of omgeving. Comité Dierennoodhulp looft een beloning uit van 150 euro voor de gouden tip die naar de dader leid. Als we weten wie de dader is kunnen we aangifte tegen hem doen want het dumpen van dieren is strafbaar en dierenmishandeling. Bovendien zijn deze dieren ternauwernood ontsnapt aan de verstikkingsdood.'

Wie meer weet, kan mailen naar dierennoodhulp@hotmail.com.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie