Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

GGD houdt onderzoek in regio naar gevolgen corona voor gezondheid

21 september 2022 om 09:00 Corona

AMSTELLAND De GGD gaat de gevolgen van de coronaperiode op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van inwoners van 18 jaar en ouder van de regio Amsterdam-Amstelland in kaart brengen. Met de resultaten bepalen de zes aangesloten gemeenten, de GGD en andere overheidsinstanties het gezondheidsbeleid voor de komende jaren.

Bijna 40.000 willekeurig gekozen mensen uit Amsterdam, Amstelveen, Uithoorn, Aalsmeer, Diemen en Ouder-Amstel worden benaderd om mee te doen aan dit vragenlijstonderzoek. Zij ontvangen een brief met een uitnodiging om mee te doen. De vragenlijst bevat verschillende onderwerpen, zoals gezondheid, welzijn, leefstijl, participatie en corona. Het onderzoek ging op 16 september van start en loopt tot begin december.

De GGD Gezondheidsmonitor wordt normaal gesproken eens in de vier jaar uitgevoerd in samenwerking met het RIVM en het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ‘Nu doen we een extra meting waarbij we ook kijken naar de gevolgen van de coronaperiode. Met de resultaten bekijken we per gemeente wat nodig is om de gezondheid van inwoners te verbeteren,’ aldus de GGD.

Het CBS selecteert willekeurig personen die worden uitgenodigd voor deelname aan deze GGD Gezondheidsmonitor. Zij vormen volgens de GGD een goede afspiegeling van de bevolking. Deze groep inwoners krijgt een uitnodiging om een vragenlijst in te vullen. Dit kan online of schriftelijk. Personen die niet geselecteerd zijn, kunnen niet aan dit onderzoek deelnemen.

Deelname aan het onderzoek is vrijwillig. De GGD Amsterdam hoopt dat iedereen die een brief krijgt ook deelneemt en de vragenlijst terugstuurt. ‘Dit is belangrijk want op basis van de resultaten bepalen gemeenten, GGD’en en andere overheidsinstanties het gezondheidsbeleid voor de komende jaren,’ aldus de GGD.

De gegevens van de deelnemers worden strikt vertrouwelijk behandeld en verwerkt. Voor meer informatie: ggd.amsterdam.nl/gm2022.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie