Burgemeester Tjapko Poppens.
Burgemeester Tjapko Poppens. René de Leeuw

Amstelveen steunt oproep aan kabinet voor betere balans coronamaatregelen

14 januari 2022 om 14:31 Corona

AMSTELVEEN Gemeente Amstelveen steunt de oproep die de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) aan het kabinet heeft gedaan om bij nieuwe coronamaatregelen een betere balans aan te brengen tussen aandacht zorg en sociale, maatschappelijke en economische effecten. Dat heeft burgemeester Tjapko Poppen via een bericht op Twitter bekendgemaakt. 'We moeten oog hebben voor moeilijke situatie waarin ondernemers, sporters en studenten verkeren,' aldus Poppens.

De VNG-gemeenten hebben het kabinet opgeroepen om een coronabeleid te ontwikkelen met een langetermijnperspectief en een bredere gelijkwaardige afweging bij de te nemen maatregelen. 'De samenleving is opnieuw hard getroffen door de huidige lockdown. Ondernemers en zzp-ers leven in onzekere tijden, hebben geen reserves meer en er is weinig perspectief. Het coronabeleid is vooral geënt op de medische impact van het aantal besmetting door het coronavirus. Maar de maatregelen hebben ook een economische en sociaalpsychologische impact op diverse sectoren en bevolkingsgroepen,´ aldus de VNG-gemeenten.

De VNG stelt voor om samen met het kabinet en sectoren een perspectief voor de lange termijn uit te werken. Daarmee zal ook het draagvlak en het begrip voor de maatregelen  in de samenleving groter worden, verwachten de gemeenten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie