Horecaondernemers uit Amstelveen vroegen eind 2020 met een actie op het Stadsplein al om aandacht voor hun situatie
Horecaondernemers uit Amstelveen vroegen eind 2020 met een actie op het Stadsplein al om aandacht voor hun situatie Foto: Eddie de Blieck

Ook Horeca Amstelland dringt bij kabinet aan op einde aan lockdown

14 januari 2022 om 12:33 Corona

AMSTELVEEN De afdeling Amstelland van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is een van de 140 afdelingen die vandaag een dringende oproep aan het kabinet hebben gedaan om de coronamaatregelen te versoepelen. De horeca-sector vraagt daarbij om een gelijke behandeling met winkels onder het motto: ‘Samen in lockdown, betekent ook samen uit de lockdown, want we doen het tenslotte samen!’

Het kabinet neemt vandaag een besluit over de coronamaatregelen naar aanleiding van het woensdag uitgebrachte OMT-advies. De horecasector stelt daarbij dat deze derde lockdown in twee jaar tijd een enorme dreun is voor de betrokken bedrijven, los van alle overige beperkingen die de branche zijn opgelegd.

MINDER ZIEKMAKEND Volgens de afdelingen staan horecaondernemers al twee jaar voor de grootste uitdagingen van hun bestaan en worden deze alsmaar groter. ‘Nu duidelijk is dat omikron veel minder ziekmakend is dan eerder verwacht, is dit het moment om horeca en winkels uit de lockdown te halen en weer langzaam terug te gaan naar het oude normaal,’ aldus de verklaring van de 140 afdeling van KHN. 

VISIE Naast eventuele versoepelingen verwachten de horecaondernemers ook dat het kabinet komt met een visie voor zowel de korte als de lange termijn, zodat ondernemers zich daar op kunnen voorbereiden. ‘De routekaart die KHN onlangs presenteerde kan daarbij als uitgangspunt gelden,” stelt de branche-organisatie.

VAN HET SLOT HALEN ‘Op 19 december zijn we in lockdown gegaan om een gitzwart scenario te voorkomen en de boostercampagne haar werk te laten doen. Gelukkig kwam het gitzwarte scenario dat door het OMT werd voorspeld niet uit en is de boostercampagne in volle gang. De horeca roept het nieuwe kabinet daarom op om verantwoordelijkheid te nemen en de samenleving weer van het slot te halen. De afdelingen die deze verklaring onderschrijven zijn ervan overtuigd dat zowel de horeca als de detailhandel vanaf 15 januari op een veilige manier open kunnen,’ aldus de oproep aan het kabinet.


De noodkreet van Koninklijke Horeca Nederland.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie