De huisartsenpost aan de Molenweg.
De huisartsenpost aan de Molenweg. Victor Frequin

Amstelveen vergoedt extra huurkosten huisartsen voor coronavaccinaties

29 september 2021 om 18:00 Corona

AMSTELVEEN Op verzoek van VVD-raadslid Victor Frequin heeft wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg) besloten de huurkosten die de huisartsen in Amstelveen gemaakt hebben voor de coronavaccinaties te vergoeden. Ten einde de anderhalve meter maatregel netjes te kunnen uitvoeren hebben diverse huisartsenpraktijken extern ruimtes moeten huren om veilig de nodige vaccinaties te kunnen geven.

Zo heeft het Medisch Centrum Molenweg, waar vijf huisartsen hun praktijk uitoefenen, de vaccinaties gedaan in het nabijgelegen wijkcentrum Het Pluspunt. De declaratie van de kosten hiervoor werden daarna door het RIVM niet vergoed. Ook het ministerie van VWS gaf aan deze kosten niet te zullen betalen. Office manager Liesbeth Osterop van Medisch Centrum Molenweg was van mening dat de kosten hiervan zeker niet bij de huisartsen terecht moesten komen. 

VVD-raadslid Victor Frequin was het met haar eens en stelde hierover vragen aan PvdA-wethouder Marijn van Ballegooijen. Na enig onderzoek is de conclusie getrokken dat de gemeente deze kosten voor haar rekening zal nemen. Dit wordt verder via de Huisartsen Coöperatie Amstelland door de gemeente afgehandeld worden. Alle huisartsen in Amstelveen die huurkosten hebben moeten maken om de vaccinaties te kunnen geven zullen deze kosten in rekening mogen brengen bij de gemeente.

Liesbeth Osterop van Medisch Centrum Molenweg en VVD-raadslid Victor Frequin zijn blij dat hiermee duidelijkheid gegeven wordt aan de huisartsen in Amstelveen en dat zij niet met deze kosten, die bij het vaccineren horen, blijven zitten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie