Zonder afspraak testen in de GGD mobiele testunit, hier op de Sportlaan in Amstelveen
Zonder afspraak testen in de GGD mobiele testunit, hier op de Sportlaan in Amstelveen Henk Rougoor

Coronatestbus staat vanaf 17 mei weer op parkeerterrein aan de Sportlaan

11 mei 2021 om 14:20 Corona

AMSTELVEEN De coronatestbus van de GGD staat vanaf maandag 17 mei weer op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan. De testbus is alle dagen open van 9.00 tot 12.00 uur en van 12.45 tot 16.00 uur. Laten testen is gratis en kan zonder afspraak. Neem wel een mondkapje en een geldig legitimatiebewijs mee zoals een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.

De testbus staat in ieder geval tot en met 27 juni in Amstelveen. Iedereen met milde klachten kan een coronatest laten doen. Denk hierbij aanklachten zoals neusverkoudheid, een loopneus, niezen, keelpijn, hoesten of koorts. Plotseling minder kunnen ruiken of proeven kunnen ook symptomen van corona zijn. Bij twijfel over klachten kunnen mensen zich ook laten testen. Bezoekers worden dringend verzocht de testuitslag thuis af te wachten. De uitslag is meestal binnen 24 uur bekend. 

Burgemeester Tjapko Poppens: “Goed dat we komende weken een testlocatie in Amstelveen hebben. Voor inwoners is de coronatestbus laagdrempelig en dichtbij. Het blijft belangrijk om je bij klachten snel te laten testen. Door de test weet je of je besmet bent en kun je besmetting van de mensen om je heen voorkomen. Het aantal mensen dat gevaccineerd is neemt toe, maar testen blijft naast 1.5 meter afstand houden en handen wassen belangrijk om verspreiding van het virus tegen te gaan.”

De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten met een mondkapje op tot ze aan de beurt zijn. Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. De coronatestbus is een aanvulling op testlocaties van de GGD in de RAI en Schiphol.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie