Afbeelding
Pixabay

Tweede vaccinatielocatie regio Amsterdam-Amstelland mogelijk half maart open

4 maart 2021 om 13:35 Corona

AMSTELVEEN Regio Amsterdam Amstelland volgt net als de rest van Nederland de landelijke vaccinatiestrategie. Het tempo van de vaccinaties wordt bepaald door de beschikbaarheid van het aantal vaccins. Landelijk zijn er tot en met 2 maart inmiddels 1.425.319 prikken gezet.

Minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, is positief over het tempo van vaccineren. Deze week verklaarde hij dat begin juli iedereen in Nederland tenminste de eerste vaccinatie heeft gehad en ruim tweederde dan al volledig is gevaccineerd. Dat is wel op voorwaarde dat grote tegenvallers bij de leveringen uitblijven.

AMSTERDAM-AMSTELLAND De GGD Amsterdam-Amstelland begon in januari met het vaccineren van ouderen. Een groot deel van de inwoners van 80 jaar en ouder heeft inmiddels een eerste vaccinatie gehad. Vrijwel alle mensen maken gebruik van de vaccinatieafspraak, maar weinig mensen komen niet opdagen. Er is een zeer geringe verspilling van vaccins.
Half februari heeft de GGD de laatste zorgmedewerkers uit de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) de tweede vaccinatie toegediend. Daarnaast is vanaf 15 februari begonnen met het vaccineren van medewerkers uit de gehandicapten- en revalidatiezorg met het recent goedgekeurde AstraZeneca vaccin.
De huisartsen starten binnenkort met het vaccineren van bewoners van de kleinschalige woonvormen, de 64- en 65- jarigen, mensen met morbide obesitas en thuiswonende mensen met het syndroom van Down. Er worden momenteel voorbereidingen getroffen om medio maart in deze veiligheidsregio een tweede vaccinatielocatie te openen.
Wie op de hoogte wil blijven van het vaccineren in de regio kan kijken op de website van de GGD.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie