Winkels in het Stadshart mogen woensdag weer open.
Winkels in het Stadshart mogen woensdag weer open. Monique Sons

Contactberoepen en winkels mogen 3 maart op afspraak open

1 maart 2021 om 12:40 Corona

AMSTELVEEN Bijna alle contactberoepen worden vanaf woensdag 3 maart weer toegestaan. Kappers, schoonheidsspecialisten, nagelstylisten, massagesalons mogen dan weer aan de slag. Ook winkels kunnen op afspraak open. De verruiming komt bovenop de afhaalmogelijkheid in winkels. Amstelveen heeft ruime openingstijden voor winkels en contactberoepen.

Wethouder Floor Gordon (Economische Zaken): “Heel goed dat er weer wat mag voor winkels en contactberoepen. Uit gesprekken met ondernemers en brancheorganisaties weet ik dat het water hen aan de lippen staat. Denk vooral aan de Amstelveense ondernemers. Dus shop lokaal, nu het weer kan.”

WINKELEN Vanaf 3 maart mogen winkels op afspraak klanten ontvangen. Per verdieping mogen maximaal twee klanten tegelijk zijn. Zij moeten minimaal tien minuten in de winkel blijven en er mogen maximaal zes klanten per uur naar binnen. Dit is om te voorkomen dat ze elkaar te snel afwisselen en met elkaar in contact komen. Daarnaast moeten klanten zich vier uur voor een bezoek aanmelden. Wie klachten heeft moet thuis blijven. Winkeliers en klanten moeten een mondkapje dragen en anderhalve meter afstand houden.

NAAR DE KAPPER Vanaf 3 maart mogen ook de meeste contactberoepen aan de slag. Het gaat om beroepen zoals kapper en masseur. Klanten moeten wel vooraf reserveren en medewerkers moeten controleren op coronaklachten. Wie klachten heeft moet thuis blijven. Klanten moeten het mondkapje op houden zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand blijven. Ook rijinstructeurs mogen weer les geven. Vanaf 3 maart zijn ook praktijkexamens mogelijk. Sekswerkers mogen nog niet starten.

OPENINGSTIJDEN Behalve de landelijke maatregelen ten aanzien van de avondklok (21.00 uur binnen zijn) tot in elk geval 15 maart, zijn de openingstijden vrij behalve als er naast de uitoefening van het beroep op de locatie ook artikelen verkocht worden. Dat valt onder de winkelsluitingsverordening Amstelveen. Amstelveen kent ruime openingstijden: van 6.00 tot 22.00 uur (tot 15 maart avondklok). Dat geeft lucht om achterstanden bij de bijvoorbeeld de kappers weer in te lopen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie