Winkels aan de Rembrandtweg.
Winkels aan de Rembrandtweg. Gemeente Amstelveen

Amstelveen verruimt subsidieregeling voor 1,5 meter-maatregelen MKB

25 februari 2021 om 10:07 Corona

AMSTELVEEN Gemeente Amstelveen heeft de subsidie voor 1,5 meter-maatregelen voor het Midden en Kleinbedrijf (MKB) verruimd. De regeling biedt een tegemoetkoming voor kleine, lokale ondernemers die getroffen zijn door de coronacrisis en kosten hebben gemaakt om gasten of klanten volgens de RIVM richtlijnen te ontvangen. Doordat de regeling is uitgebreid, kunnen nog meer ondernemers er gebruik van kunnen maken. De subsidie is volgens de gemeente eenvoudig en snel aan te vragen en de uitbetaling is binnen 10 werkdagen.


De gemeente heeft de regeling  verruimd voor noodlijdende starters, eenmanszaken en bedrijven die via een payroll constructie werken. Ook zijn de Standaard Bedrijfsindeling (SBI) codes en de daaraan verbonden bedrijfscategorieën kinderopvang, rijscholen, reclamebureaus, recreatie- en sportonderwijs en commerciële indoor sportorganisaties (onder meer fitness, sport- en boksschool) toegevoegd.

MINIMAAL 15 PROCENT OMZETVERLIES “Deze regeling is voor alle kleine noodlijdende Amstelveense midden- en kleinbedrijven, die nog niet op andere wijze door de gemeente zijn gecompenseerd. Noodlijdend is minimaal 15 procent omzetverlies als gevolg van de coronacrisis,” licht wethouder Floor Gordon (Economische Zaken) toe. “De regeling is simpel en effectief voor de aanvrager. We beoordelen de aanvragen snel en keren snel uit. Ondernemers hebben namelijk nú hulp nodig. De eerste 50 ondernemers zijn gesteund met deze regeling ter waarde van meer dan 80.000 euro. Nog veel meer ondernemers kunnen een aanvraag indienen.”

RIVM-RICHTLIJNEN De subsidieregeling MKB 1,5 meter-maatregelen staat open voor gemaakte kosten voor bijvoorbeeld plexiglasschermen. De bedrijven moeten klanten ontvangen en daarom een minimumbedrag aan noodzakelijke kosten hebben gemaakt om aan de coronarichtlijnen van het RIVM te voldoen. De subsidie bedraagt maximaal 2.500 euro. Dit is onder andere afhankelijk van het aantal medewerkers, hoeveel kosten zijn gemaakt en de sector (SBI-code). De subsidie is voor materiaalkosten, zoals desinfectiemateriaal, plexiglasschermen, gezichtsmaskers en voor kosten van inhuur van derden in verband met coronamaatregelen.

De gemeente accepteert naast NOW 3.1 uitkeringen (Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid ook andere NOW-uitkeringen en een Tegemoetkoming voor Vaste Lasten (TVL) als verantwoording van omzetterugval. Ondernemers die gestart zijn na de peildatum van deze regelingen (en daar dus buiten vallen) zijn zelf verantwoordelijk voor het aantonen van hun omzetverlies van 15 procent en komen daarmee ook in aanmerking.

Bedrijven waar de SBI-code niet in de regeling staat kunnen een e-mailsturen naar ondernemersloket@amstelveen.nl. Ondernemers kunnen daar ook terecht voor andere vragen.

Voor het aanvragen van de subsidie of voor meer informatie: amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie