Vanaf 1 maart staat de bus bij de Ben Goudsmithal.
Vanaf 1 maart staat de bus bij de Ben Goudsmithal. Gemeente Amstelveen

Coronatestbus staat van 1 tot en met 14 maart in Amstelveen

17 februari 2021 om 16:00 Corona

AMSTELVEEN De coronatestbus van de GGD staat vanaf maandag 1 tot en met zondag 14 maart op het parkeerterrein voor de Ben Goudsmithal aan de Sportlaan. Inwoners van Amstelveen met lichte klachten kunnen zich tussen 9.00 en 16.00 uur zonder afspraak, gratis en dichtbij huis laten testen op corona.

LAAGDREMPELIG Burgemeester Tjapko Poppens: “Het blijft belangrijk om je bij klachten snel te laten testen, ook als het slechts milde klachten zijn. Met de coronatestbus bieden we inwoners van Amstelveen een laagdrempelige manier om een coronatest te laten doen. Testen is naast het naleven van de coronamaatregelen een effectieve manier om verspreiding van het virus tegen te gaan. Hopelijk komen we zo sneller uit de lockdown.” 

TOURINGCAR De mobiele testlocatie is een omgebouwde touringcar. De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de PCR test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten de bus totdat zij aan de beurt zijn. Buiten de bus kunnen bezoekers met mondkapje op, op voldoende afstand wachten. Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. Bezoekers wordt dringend verzocht de testuitslag thuis af te wachten. De testuitslag is meestal binnen 48 uur bekend, net als bij de reguliere testlocaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie