Michel Reijinga.
Michel Reijinga. Eigen Foto

Amstelveense actievoerder Reijinga pauzeert koffiedrink-plan en veroordeelt rellen

28 januari 2021 om 22:34 Corona

AMSTERDAM/AMSTELVEEN De Amstelveense actievoerder Michel Reijinga van ‘Nederland in verzet, weg met dit kabinet’ is aanstaande zondag niet meer van plan om “koffie te gaan drinken” op het Museumplein in Amsterdam. Wel gaat hij bloemen leggen bij “een monument” in Nederland, schrijft hij op Facebook. De zondag daarna, op 7 februari, wil hij wel weer koffie gaan drinken op het plein. “Koffie zonder geweld”, aldus Reijinga.

De actievoerende inwoner van Amstelveen annuleerde eerder alle geplande protesten van Nederland in verzet, maar ging afgelopen zondag wel ‘koffiedrinken’ op het plein in de hoofdstad. Ondanks de dringende oproep van de gemeente om vooral niet te komen en de waarschuwing dat de politie zou optreden, waren er naar schatting 1500 mensen aanwezig bij het Amsterdamse protest. De ME moest ingrijpen en er werden zeker 170 mensen aangehouden.

Reijinga veroordeelt de rellen en benadrukt dat hij er niet verantwoordelijk voor was, omdat hij niemand heeft opgeroepen om naar het Museumplein te komen. “Ik ben niet de aandrager van de rellen de afgelopen dagen. Ik keur elke vorm van geweld nog steeds af. Triest voor alle gedupeerden”, aldus Reijinga.

In plaats van koffiedrinken gaat Reijinga zondag dus bloemen leggen bij een monument. “Waar en hoe laat? Dat is niet belangrijk. Dit is aankomend weekend mijn stille protest. Stil protest tegen het beleid van het kabinet-Rutte, maar ook stil protest tegen al de agressiviteit en plunderingen. En ja, misschien zouden meerdere mensen dat dit weekend moeten doen. In afwachting tot al het geweld is ingedamd.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie