Afbeelding
Pixabay

Noodzakelijke mantelzorg bieden blijft mogelijk tijdens uren avondklok

22 januari 2021 om 11:38 Corona

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen wijst inwoners erop dat het bieden van noodzakelijke mantelzorg ook vanaf zaterdagavond mogelijk blijft tijdens de uren waarvoor vanaf dan een uitgaansverbod geldt. De avondklok gaat zaterdag 23 januari om 21.00 uur in en iedereen moet dan tot de volgende ochtend 4.30 uur binnen blijven. Mensen mogen alleen bij uitzondering de straat op en hebben daarvoor een verklaring nodig.

Die verklaring is nodig voor mantelzorgers die buiten hun eigen huis hulp bieden aan een familielid, vriend of bekende . Het moet daarbij om hulp gaan die niet verschoven kan worden naar een moment voor of na de avondklok. Om tussen 21.,00 en 4.30 uur op pad te kunnen gaan om deze hulp te bieden is een Eigen verklaring avondklok nodig. Deze verklaring kan de mantelzorger downloaden op de website van de Rijksoverheid en daarna invullen.

De mantelzorger moet het ingevulde formulier uitgeprint of digitaal meenemen als hij of zij tijdens de avondklok voor de mantelzorg de straat op moet. De politie kan onderweg om een identiteitsbewijs (ID) en de Eigen verklaring avondklok vragen. Wie voor meerdere mensen zorgt, moet voor elke zorgvrager een aparte verklaring in.  De avondklok duurt tot 10 februari 4.30 uur. 

Meer informatie over de avondklok en de uitzonderingen is terug te vinden op: Mantelzorg.nl/avondklok en Rijksoverheid.nl/avondklok

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie