Afbeelding
Joop Touw

Extinction Rebellion kondigt voor vrijdag blokkades Schiphol aan

17 december 2020 om 06:45 Corona

SCHIPHOL Actievoerders van Extinction Rebellion willen komende vrijdag vanaf 10.00 uur de toegang tot de terminals op Schiphol blokkeren. De actiegroep is het niet eens met de voorkeursbehandeling die Schiphol in de coronacrisis zou krijgen. Verder stelt Extinction Rebellion dat de algehele luchtvaart op een aantal punten een uitzonderingspositie heeft en dat dit onterecht is.

“Zo mag Schiphol de stikstofnormen blijven overschrijden, hoeft zij geen milieuvergunningen aan te vragen en wordt er geen belasting op kerosine geheven”, aldus de actiegroep.

De actievoerders bepleiten onder meer een volledige lockdown van Schiphol. Ondanks de strenge coronamaatregelen doken de afgelopen dagen beelden op van overvolle terminals. Burgemeester Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer, verantwoordelijk voor de openbare orde op Schiphol, heeft gewaarschuwd voor een toename van de drukte.

Extinction Rebellion laat weten dat de actie van vrijdag is gericht tegen het kabinet, de Schiphol Group en de voorrangspositie die het bedrijf in de klimaatcrisis toebedeeld zou krijgen. “Het is niet de bedoeling individuele reizigers dwars te zitten.”

Voor de actie op Schiphol roept Extinction Rebellion op de coronamaatregelen na te leven, zoals het houden van anderhalve meter afstand en het dragen van een mondkapje.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie