Afbeelding
Gemeente Amstelveen

Burgemeester start met podcast: ‘Uit het hart van Amstelveen’

5 december 2020 om 12:00 Corona

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens is gestart met de podcast: ‘Uit het hart van Amstelveen’. Hij gaat daarin gesprek met Amstelveners. Hij doet dat omdat het coronavirus het leven van ons allemaal heeft veranderd. Poppens wil graag horen hoe Amstelveners deze tijd beleven en wat de impact van corona is op hun werk, hun leven. 

Omdat fysieke bijeenkomsten op dit moment niet mogelijk zijn, heeft de gemeente voor een ander middel gekozen om verhalen met elkaar te delen: de podcast. Iedere twee weken spreekt de burgemeester met een andere inwoner over zijn of haar ervaringen van de afgelopen tijd.

In de eerste podcast spreekt de burgemeester met Lies Zuidema van woonzorgcentrum Brentano. Zij vertelt hoe heftig met name de eerste periode was: “Als je erover nadenkt, dan had ik niet kunnen verzinnen wat we met elkaar hebben meegemaakt. De belangrijkste les die ik heb geleerd is dat ik nooit meer een locatie sluit.” Deze eerste podcast is vanaf heden te beluisteren op: amstelveen.nl/podcast 
De tweede podcast is met Remco Houtepen, manager van boekhandel Libris Venstra. Hij vertelt over zijn ervaringen en wat boeken en verhalen in een tijd als deze voor mensen kunnen betekenen.

De podcasts krijgen ook een vaste plek op het online participatieplatform denkmee.amstelveen.nl waar alle afleveringen straks terug te vinden zijn. Inwoners kunnen zelf ook hun verhaal op het platform posten, gedichten en foto’s delen of wat zij ook kwijt willen. Zo moet het volgens de gemeente een platform door en voor Amstelveners worden.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie