Afbeelding
(pixabay)

Aantal coronabesmettingen in Amstelveen weer opgelopen

8 september 2020 om 16:47 Corona

AMSTELVEEN Het aantal nieuw vastgestelde besmettingen met het coronavirus (COVID-19) is de afgelopen week in Amstelveen toch weer gestegen ten opzichte van de voorgaande week. Dat blijkt uit de wekelijkse update van de cijfers van het RIVM.  In twee weken tijd (van 26 augustus tot en met 8 september) werd het virus bij 67 inwoners vastgesteld. In de voorgaande periode van 19 augustus tot en met 1 september was er juist een daling in het aantal besmettingen te zien. Het virus werd in die twee weken bij 53 inwoners vastgesteld. De actuele besmettingsgraad is in vergelijking met vorige week nu weer gestegen van omgerekend 57,8 per 100.000 inwoners naar 73,1.

De stijging van het aantal besmettingen in Amstelveen past bij de landelijk trend. De afgelopen week werden landelijk 5.427 personen positief getest op COVID-19. Daarmee is het aantal nieuw gemelde personen met een positieve testuitslag veel hoger dan de week hiervoor (3.597 personen). In het hele land nam het aantal positief geteste mensen toe, maar de grootste stijging deed zich voor in Zuid-Holland en Noord-Holland. Verdeeld naar leeftijd was de grootste stijging te zien in de leeftijdscategorie 20 tot 24 jaar. De meeste mensen zijn thuis besmet geraakt. Daarnaast worden ook familie, kennissen en vakanties veel genoemd als bron van besmetting.  

Er zijn de afgelopen week landelijk 43 patiënten voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen. Dat zijn er 14 minder dan vorige week. Er overleden 17 mensen aan het coronavirus, 7 minder dan in de week er voor. 

AMSTERDAM Ook in Amsterdam is het aantal besmettingen na een eerdere daling weer flink opgelopen. in de regio Amsterdam-Amstelland is de hoofdstad dan ook nog steeds de grootste besmettingshaard. In Amsterdam zijn in de periode van 26 augustus tot en met 8 september 1.401 besmettingen vastgesteld. In de periode van 19 augustus tot en met 1 september waren dat er nog 1.116. De besmettingsgraad in Amsterdam liep de afgelopen week op van 127,9 per 100.000 inwoners naar 160,5. Dat is ruim twee keer zo hoog als in Amstelveen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie