Afbeelding
PR

Burgemeester en wethouder bezoeken COVID teststraat RAI

4 juli 2020 om 11:30 Corona

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens en wethouder Zorg, Marijn van Ballegooijen, bezochten op 2 juli een bezoek aan de Covid19 teststraat in de Amsterdamse RAI. Zij werden rondgeleid door Matthijs Plemp van de GGD Amsterdam. In de RAI is een enorme ‘bike and drive through’ teststraat ingericht. Dit is voor inwoners van Amstelveen de dichtstbijzijnde locatie.

De burgemeester en wethouder waren onder de indruk van de testhal. Wethouder Marijn van Ballegooijen: "De teststraat werkt als een goed geoliede machine. Mensen kunnen in de auto blijven zitten of met de fiets aan de hand door de teststraat heen, zodat zij geen contact met anderen hoeven te hebben. Het gaat snel, er is veel oog voor hygiëne, medewerkers zijn vriendelijk en de sfeer is prettig."

Het aantal mensen dat positief wordt getest is afgelopen weken gedaald. Wie (milde) klachten heeft, kan zich laten testen. Doordat mensen daardoor duidelijkheid krijgen of zij corona hebben, kunnen zij voorkomen dat zij familie en vrienden besmet. Het testen is gratis.

Hoe werkt het? Bel 0800-1202 voor een afspraak. Neem een identiteitsbewijs mee. Kom lopend, met de fiets, met de auto of taxi. 

Wie niet in staat is om naar de testlocatie te komen, kan dit aangeven bij het maken van de afspraak via het landelijk telefoonnummer. De testuitslag is na 48 uur bekend. De geteste personen worden hierover gebeld. Het advies is om tot die tijd thuis te blijven en ook geen geen bezoek te ontvangen, behalve van de huisarts wanneer dit nodig is. Houd 1,5 meter afstand tot huisgenoten en gezinsleden. Was vaak uw handen en hoest of nies in de elleboog.

Kijk voor meer informatie op: www.ggd.amsterdam.nl/coronavirus.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie