Afbeelding
Pixabay

Met 11 nieuwe besmettingen stijgt totaal in Amstelveen sinds uitbraak coronavirus naar 136

5 april 2020 om 14:30 Corona

AMSTELVEEN GGD Amsterdam Amstelland heeft gisteren elf nieuwe besmettingen met het coronavirus (COVID-19) onder inwoners van Amstelveen vastgesteld. Het aantal officieel vastgestelde besmettingen in Amstelveen is daarmee sinds de uitbraak van het virus gestegen van 125 naar 136. Onbekend is hoeveel daarvan inmiddels genezen zijn. Volgens de cijfers die het RIVM vanmiddag heeft bekendgemaakt, is het aantal ziekenhuisopnames onder Amstelveners met 37 gelijk gebleven sinds gisteren. 

REGIO Uit de dagelijkse update van GGD Amsterdam Amstelland bleek gisteren aan het eind van de dag dat er in totaal 64 nieuwe besmettingen officieel zijn vastgesteld. Het totaal aantal positief geteste personen komt hiermee in onze regio op 1.069. Van de 64 nieuwe patiënten zijn er voor zover nu bekend 10 in het ziekenhuis opgenomen.. In totaal zijn 362 personen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De verdeling van de vastgestelde besmettingen over de gemeenten was gisteren aan het eind van de dag als volgt: Amsterdam 845, Amstelveen 136, Aalsmeer 22, Diemen 22, Ouder-Amstel 13, Uithoorn 21. (Van de overige 10 zijn 2 passanten, bij 8 moet de gemeente nog vastgesteld worden).

LANDELIJK Volgens de cijfers van het RIVM van vanmiddag is het totaal aantal positief geteste patiënten in ons land met 1.224 gestegen naar 17.851. Het totaal aantal patiënten van wie gemeld is dat ze opgenomen zijn (geweest) in het ziekenhuis: steeg landelijk met 253 naar 6.875. Het totaal aantal gemelde overleden patiënten steeg met 115 naar 1.766.

TESTBELEID Het werkelijke aantal besmettingen ligt hoger, omdat niet alle zieken zieken de afgelopen tijd zijn getest. Het testbeleid van het RIVM is sinds 1 april wel aangepast, omdat de testcapaciteit in Nederland is verruimd en daarmee wordt het mogelijk om meer personen te testen. In het ziekenhuis worden mensen getest met klachten en symptomen van het coronavirus volgens het beleid van het ziekenhuis. Buiten het ziekenhuis kunnen onder andere mensen worden getest die klachten en symptomen hebben van het coronavirus en die een hoger risico lopen op een ernstige ziekte.

In instellingen zoals verpleeghuizen en woonzorgcentra waar veel lichamelijk kwetsbare mensen bij elkaar wonen, wordt er getest om vast te stellen of iemand van hen besmet is met het coronavirus. Als dat het geval is kan de instelling maatregelen nemen om medewerkers en andere bewoners te beschermen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie