Afbeelding
Jasmijn Fotografeert

Column Jasmijn: Eerste tekenen van de herfst

1 oktober 2022 om 10:30 Column Jasmijn Fotografeert

AMSTELVEEN Na een droge en dorstige zomer is er een enorme lading water uit de lucht gevallen. Moeder Natuur knapt er zichtbaar van op en de eerste paddenstoelen maken alweer hun opwachting. De afgelopen dagen heb ik heel wat uurtjes in het Amsterdamse Bos en in het Thijssepark doorgebracht. Naast mijn camera met macrolens, gaan ook een knielkussen, zaklampje en een spuitflesje met water met mij mee.

Het is nog maar het prille begin van het paddenstoelen-seizoen en het was nog goed zoeken naar fotogenieke exemplaren. Naarmate de herfst vordert, zal ik nog vele soorten te ontdekken hebben. Alleen al in Nederland zijn er meer dan 5.000 soorten paddenstoelen. Genoeg voor een mooie foto-verzameling. Je moet ze wel in het bos laten staan natuurlijk, want veel paddenstoelen dienen als voedsel voor dieren.
Als het weer meewerkt, gaan we zaterdag 15 oktober paddenstoelen fotograferen met Fotoclub Amstelveen. Lijkt het je ook leuk om elke maand in groepsverband diverse thema’s te fotograferen?

Je kunt een mailtje sturen naar jasmijnfotografeert@gmail.com en/of kijken op www.fotoclubamstelveen.nl voor meer informatie.



Foto: Jasmijn Fotografeert


Foto: Jasmijn Fotografeert


Foto: Jasmijn Fotografeert

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie