De zomertortel is erg schuw.
De zomertortel is erg schuw. Jasmijn Fotografeert

Column Jasmijn: Duifjes

Column Jasmijn Fotografeert

AMSTELVEEN Bij ‘duif’ denk ik aan stadsduiven die door toeristen gevoerd worden op de Dam. Deze vogels zijn gedomesticeerde rotsduiven die hier van nature niet voorkomen. Ze worden ingezet als postduif vanwege hun goede oriëntatievermogen.

Er zijn meerdere duivensoorten die wél inheems zijn. De houtduif (onder) is het bekendst. Ze maken veel geluid bij het opvliegen, omdat hun vleugels elkaar raken. Een bouwfoutje van Moeder Natuur? De holenduif (onder midden) is minder bekend, omdat hij over het algemeen niet in de buurt van onze tuinen komt.
De Turkse tortel (helemaal onder) is – ondanks wat de naam doet vermoeden – ook een inheemse soort. Ze hebben zich goed aangepast aan mensen. Je kunt ze dus in de buurt van onze tuinen vinden, waar ze uitgebreid naar elkaar koeren.
Met de zomertortel (boven) gaat het helaas minder goed. Ze zijn erg schuw en ze brengen de winter in het zuiden door. Dit brengt gevaren met zich mee, zoals de jacht langs hun trekroute.
Wil je mijn werk steunen? Mijn foto’s zijn te koop op bijvoorbeeld mokken, koelkastmagneten en onderzetters bij DA aan de Rembrandtweg 421. Leuk voor jezelf of als cadeautje. jasmijnfotografeert.nl


Houtduif - Jasmijn Fotografeert


Holenduif - Jasmijn Fotografeert


Turkse tortel - Jasmijn Fotografeert

advertentie
advertentie