Mevrouw De Graaf toont trots de beker die zijn won door als eerste over de streep te komen.
Mevrouw De Graaf toont trots de beker die zijn won door als eerste over de streep te komen. Aangeleverd

Mevrouw De Graaf (87) uit Amstelveen wint rollatorloop in Olympisch Stadion

5 oktober 2023 om 15:18 Activiteiten

AMSTELVEEN De 87-jarige mevrouw De Graaf uit Amstelveen heeft woensdag de elfde editie van de rollatorloop in het Olympisch Stadion in Amsterdam gewonnen. Ze legde het snelst een rondje van vierhonderd meter af met de rollator. In totaal verschenen er maar liefst 187 deelnemers aan de start van de race, waarbij de kracht, vitaliteit en vreugde van de oudere generatie in de schijnwerpers stonden. Onder hen waren ook zeven deelnemers van de Boodschappenplusbus uit Amstelveen, onder wie mevrouw De Graaf.

De deelnemers liepen met hun rollators over de historische atletiekbaan en lieten daarmee zien dat hun leeftijd geen belemmering hoeft te zijn voor een actief leven. Het eerste rondje telde voor de wedstrijd, maar daarna konden de deelnemers nog extra rondjes lopen om stempels op een stempelkaart te verdienen. Mevrouw De Graaf liep in totaal vijf rondjes.

Het draaide bij de rollatorloop niet alleen om een sportieve prestatie, er was ook een prijs voor de best versierde rollator. Die prijs werd gewonnen door twee dames van verzorgingshuis ‘t Rekerheem uit Alkmaar.


Mevrouw De Graaf krijgt de beker uit handen van Carla de Groot, directeur van het Olympisch Stadion. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie