Van links naar rechts: Dolf van den Bos (voorzitter van de Stichting Warnersbrug), Victor Frequin (VVD), Philip Warners (kleinzoon van de architect) en wethouder Herbert Raat.
Van links naar rechts: Dolf van den Bos (voorzitter van de Stichting Warnersbrug), Victor Frequin (VVD), Philip Warners (kleinzoon van de architect) en wethouder Herbert Raat. Hans Bulsing

Maquette van te herbouwen Warnersbrug onthuld op Burendag

26 september 2022 om 12:55 Activiteiten

AMSTELVEEN Tijdens de Burendag op de Warnersbrug, zaterdag in Randwijck, heeft wethouder Herbert Raat een maquette onthuld van de te herbouwen historische Warnersbrug. De maquette heeft een schaal van 1 op 100. Behalve de wethouder waren tal van lokale politici aanwezig. Zij moeten uiteindelijk beslissen of zij geld over hebben voor de herbouw van de brug of niet. Onderdeel van de goed bezochte Burendag was een badeendjesrace. Ook bracht het 20-koppige Randwijckkoor het Warnersbruglied ten gehore, onder leiding van dirigente Ciska van ter Meij. Het publiek zong enthousiast mee. De Warnersbrug werd voltooid in 1926, maar raakte in verval en is later vervangen door een karakterloze dam. De Stichting Warnersbrug wil de brug herbouwen.


De zaterdag onthulde maquette van de Warnersbrug. - Cad2reality, Kudelstaart


Veel belangstelling voor de badeendjesrace. Foto: Lisanne van den Bos


Warnersbrug -badeendjesrace - Foto: F.G.Sitsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie