Het Hoofdstadkoor (niet geheel op de foto) onder leiding van dirigent Martin van der Brugge.
Het Hoofdstadkoor (niet geheel op de foto) onder leiding van dirigent Martin van der Brugge. Willem Melching | pr

Het Hoofdstadkoor zoekt zangers

1 september 2022 om 16:17 Activiteiten

AMSTELVEEN Het Hoofdstadkoor is onlangs weer begonnen met repeteren in de Kruiskerk in Amstelveen. Het koor is nog op zoek naar zangers: alten, bassen, sopranen en tenoren. De repetities vinden plaats van 20.00 tot 22.30 uur op woensdagavond.

De repetities staan in het teken van de volgende concerten. Op 19 november zingen zij in de Dominicuskerk in Amsterdam het Requiem van Mozart. Op 18 december geven wij een kerstconcert in de Kruiskerk in Amstelveen waarbij het Magnificat en Gloria van Vivaldi, en natuurlijk kerstliederen op het programma staan.

Het Hoofdstadkoor bestaat sinds 1952 en telt ongeveer tachtig enthousiaste leden met een diverse achtergrond. Het repertoire is net zo divers. Onder leiding van dirigent Martin van der Brugge, ondersteund door repetitor Gerrie Meijers en zangpedagoge Barbara Schilstra brengen zij naast bekende werken als Die Schöpfung van Haydn, het Requiem van Verdi en de Johannes Passion van Bach, ook minder bekende koormuziek zoals Mis in D van de Amerikaan John Knowles Paine, het oratorium Yunus Emre van de Turkse componist Adnan Saygun en het Armeens Oratorium van Khachatour Avedissian.

Het Hoofdstadkoor heeft een lage drempel: iedereen die kan zingen is welkom. Om de kwaliteit te verhogen verzorgt onze zangpedagoge trainingen en bijscholing. Wie dat wil kan ook meedoen als projectzanger bij een van de concerten.

Neem voor meer informatie een kijkje op onze website: www.hoofdstadkoor.nl.

Wie interesse heeft om mee te zingen is van harte uitgenodigd om, geheel vrijblijvend, met het koor kennis te maken. Contact:  hsksec@gmail.com, of telefonisch op 06 246 38 211 (Astrid Abendroth).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie