Wail met zijn 1,5 meter corona afstandmelder.
Wail met zijn 1,5 meter corona afstandmelder. Aangeleverd

Workshop in bieb: Bouw en programmeer een afstandmelder

Activiteiten

AMSTELVEEN De 14-jarige Wail Kherrazi geeft 17 en 24 augustus voor jeugd vanaf 10 jaar de workshop ‘Bouw en programmeer een corona 1,5 meter afstandmelder’, in de Maakplaats van de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein.

WORKSHOP Met een Arduino (een klein board met programmeerbare elektronica) bouwen en programmeren de deelnemers een afstand-apparaat, dat piept als je te dicht bij iemand staat. Wail wil kinderen en jongeren graag inspireren. Daarom heeft hij ook Wail Salutem Foundation opgericht. Hiermee wil hij kinderen vaardigheden leren op het gebied van internet, technologie, robotica en programmeren.

JONGE UITVINDER Het idee voor de corona 1,5 meter afstand-melder ontstond toen twee jaar geleden de 1,5 meter-regel werd ingesteld. Wail ondervond dat veel mensen moeite hadden om op een respectvolle manier 1,5 meter afstand te houden. “Ik vond programmeren altijd al leuk en toen ik nieuwe programmeermaterialen van mijn vader kreeg, ben ik een prototype voor een corona 1,5 meter afstand-melder gaan bouwen.” Wail trok al snel de aandacht met zijn uitvinding. Hij werd geïnterviewd door het Jeugdjournaal, kwam met verschillende mensen in contact die hem hielpen een bedrijf op te zetten en werd zelfs genomineerd voor de Nationale Kinderprijs en de CSU Innovatie Award. 

EIGEN BEDRIJF Met zijn bedrijf, Wail Salutem, wil hij bewerkstelligen dat mensen gezond blijven, goed voor zichzelf zorgen, lief zijn voor elkaar en respectvol met elkaar omgaan. Wail: “Mijn apparaat maakt het gemakkelijker om afstand te houden. Je hoeft niet meer steeds te zeggen dat je graag afstand houdt. Dat doet het apparaat met zijn piepgeluid. En dat is fijn voor mensen die nu en in de toekomst graag afstand willen blijven houden.”

De workshop Leer programmeren met een Arduino wordt gegeven op 17 en 24 augustus van 13.30 tot 15.00 uur in Bibliotheek Amstelveen aan het Stadsplein. Kaartjes kosten voor leden 7,50 euro en niet-leden betalen 15 euro. Kijk voor meer informatie en/om aan te melden, op de website van de Bibliotheek Amstelland: www.debibliotheekamstelland.nl/maakplaats

advertentie
advertentie