De Beweegbus staat de komende weken op meerdere locaties.
De Beweegbus staat de komende weken op meerdere locaties. AmstelveenSport

Lekker in beweging blijven met zomerse activiteiten voor jong en oud

11 juli 2022 om 07:47 Activiteiten

AMSTELVEEN AmstelveenSport organiseert diverse activiteiten zodat jong en oud tijdens de zomervakantie in beweging blijven. De Buitenspeelbus teams komen van 18 juli tot en met 25 augustus naar de wijken in Amstelveen. Ze blijven een week lang op dezelfde plek staan. Elke bus heeft verschillende sport- en spelmaterialen bij zich. Denk hierbij aan: straathockey, voetbal, volleybal, tennis, skaten, frisbee, space scooters, stepjes en wave boards. In sommige wijken zijn er extra activiteiten, zoals clinics van verschillende verenigingen. 

BUITENSPEELBUS De buitenspeelbus is voor alle kinderen van de basisschool die het leuk vinden om buiten te spelen. Ze kunnen alleen komen of samen met anderen. Meedoen is gratis. 

Maandag tot en met donderdag zijn de buitenspeelbus teams van 14.30 tot 17.30 uur en van 19.00 tot 21.00 uur te vinden op de volgende data en locaties: van 18 tot en met 21 juli in Westwijk, Middachten, in Keizerkarelpark, Badjes Dr. Plesmansingel en in Bankras op het grasveld Carmenlaan/ Parelvisserlaan. Van 25 tot en met 28 juli staat de buitenspeelbus aan Groenelaan bij Alpen Rondweg, in Elsrijk bij Veensteijn, Van Heuven Goedhartlaan 125-323; in Waardhuizen/Middenhoven in Wijkpark Middenhoven. Van 15 tot en met 18 augustus staat het team in Elsrijk Morgendauw, Van Heuven Goedhartlaan 527-727, in Keizerkarelpark bij de badjes aan Dr. Plesmansingel, in Randwijck, bij Children’s park Henegouwselaan. Van 22 tot en met 25 augustus staat de bus in Patrimonium aan het Patriaplein, in Westwijk bij de Augusta de Witlaan en in Kostverloren bij Kindercampus King.

BEWEEG DE ZOMER DOOR Van maandag 18 juli tot en met donderdag 25 augustus is er elke week van maandag tot en met donderdag in de ochtend een activiteit onder professionele begeleiding. Op de maandagen wordt ongeveer een uur gewandeld. De start is telkens om 10.00 uur. Kosten 1,50 euro per keer. De vertrekpunten zijn 18 en 25 juli bij Wijkcentrum Pluspunt, Smeenklaan1; 1 en 8 augustus bij Noorddamcentrum, Noorddammerweg 1; 15 en 22 augustus bij Wijkcentrum Westend, Westwijkplein 3. 

Op dinsdags wordt circa anderhalf uur samen gefietst. De start is telkens om 10.00 uur. Kosten zijn 1,50 euro per keer. De vertrekpunten zijn 19 en 26 juli bij Wijkcentrum Pluspunt, Smeenklaan1; 2 en 9 augustus bij Silversant, Noorddammerlaan 119; 16 en 23 augustus bij AmstelveenSport, Sportlaan 25. 

ZWEMMEN Op de woensdagen kunnen belangstellenden vanaf 9.00 uur een uur lang meedoen met Aquasport of baantjes zwemmen in zwembad De Meerkamp, Van der Hooplaan 239. Kosten zijn 4,90 euro (dagkaart). Op donderdag kan in het Broersepark ter hoogte van de speeltuin een uur worden bewogen in de buitenlucht met yoga en pilates. Deelnemers wordt gevraagd zelf een yoga-mat mee te nemen. Het beweeguur begint om 10.00 uur. Kosten zijn 1,50 euro per keer.


Wie wil bewegen kan deelnemen aan yoga en pilates in het Broersepark. Foto: Shutterstock

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie