Afbeelding
Aangeleverd

Lezing bij Aquaverniam: ‘Van eitje tot vis’

Activiteiten

AMSTELVEEN Bij aquariumvereniging Aquaverniam houdt Peter Oranje maandagavond 13 juni een lezing met het thema ‘Van eitje tot vis’. Aanmelden kan via mail: info@aqua-verniam.nl onder vermelding van ‘lezing’.

Wie een aquarium heeft of geïnteresseerd is in aquariumvissen kan terecht bij Aquaverniam. De naam staat voor Aquariumvereniging Nieuwer Amstel. De vereniging werd in 1955 opgericht en telt nu 44 leden in Amstelveen. Samen willen ze iedereen van deze hobby laten genieten. Wie een oplossing zoekt voor een probleem met een aquarium kan altijd bij de club terecht. De leden helpen graag met tips en tricks. Om lid te worden van Aquaverniam is het niet nodig om een groot aquarium te houden. Een klein bakje kan volgens de aquariumvereniging ook leuk zijn. 

Vanwege coronamaatregelen kon de club twee jaar lang niet veel doen. Maar het verzorgingstehuis waar de vereniging gevestigd is liet wel een of twee leden van de vereniging toe om de vijf aquaria schoon te maken. Inmiddels kunnen de bewoners van het tehuis genieten van twee grote aquaria in de hal en een in de grote zaal. Ook op de gesloten afdeling staan twee aquaria. Ze worden schoon gehouden door een team van tien personen die elke maandagavond aan het werk gaan en het water verversen. Het is nu ook weer mogelijk om lezingen te verzorgen. Dit jaar zijn er al vier geweest en er volgen nog meer lezingen door professionals die vertellen wat er allemaal mogelijk is in een aquarium en wat er mis kan gaan.

Bij de lezingen gaat het om de gezelligheid maar ook om het met elkaar delen van kennis. Zelfs de oudste leden zeggen na een lezing dat ze toch nog wat geleerd hebben.  
De aquariumvereniging organiseert ook andere activiteiten. Zo zijn er uitstapjes en is er ook de verenigingsbarbecue.

Kijk voor meer informatie op de site: www.aqua-verniam.nl

advertentie