Het startpunt in Amstelveen.
Het startpunt in Amstelveen. Frans Goossens

Opkomst 43e Dorpentocht valt tegen door regenverwachting

7 juni 2022 om 09:10 Activiteiten

AMSTELVEEN Het zat niet mee met de 43e Dorpentocht die zondag verreden werd. Eerst moest het evenement twee jaar worden uitgesteld vanwege coronamaatregelen en toen de tocht dan eindelijk verreden kon worden waren de weersvoorspellingen niet goed. Er werd zelfs onweer verwacht. Veel mensen lieten zich hierdoor afschrikken maar zoals vaak zijn de voorspellingen heftiger dan de werkelijkheid. Pas na vieren barstte de bui echt los. Toen waren de meeste deelnemers alweer terug.

De Dorpentocht staat vanouds bekend om zijn eigen prachtige route en gezelligheid. Ruim 450 deelnemers hebben er deze keer van genoten. De meesten startten op tijd voor 10 uur en hebben een groot deel van de route in het zonnetje gefietst. Na 14.00 uur begon het wat te druppelen maar goed voorbereid was ook hier de pret niet te drukken. Even voor vijf uur werd het laatste lintje uitgereikt. 

De tocht ging dit keer door Uithoorn, Aalsmeer, Kudelstaart, Burgerveen, Nieuw-Vennep, Hoofddorp en Amstelveen. Over fietspaden die velen nog niet hadden ontdekt. Afwisselend door de dorpen en door prachtige natuur die deze streek rijk is. De deelnemers genoten van de tocht, de gezelligheid en het feit dat ze een goed doel steunden op deze pinksterzondag. Langs de route waren acht stempelposten. De stempels waren letters die voor de 35 km ‘Gezin’ en voor de 55 km ‘Blij gezin’ vormden. Want de opbrengst van de tocht ging dit keer naar de Stichting Opkikker. Een stichting die zich ten doel stelt om een gezin met een langdurig ziek kind een dag ontspanning te bezorgen. De opbrengst voor de stichting is door het lagere deelnemersaantal minder hoog dan andere jaren. Na aftrek van de kosten is er 472 euro opgehaald voor dit goede doel. Maar de Stichting Dorpentocht heeft de toezegging gedaan ook de volgende keer voor hetzelfde goede doel te fietsen. Voor de organisatie was de opbrengst een tegenvaller maar men is zich bewust van het feit dat het een weersafhankelijk succes is. In de geschiedenis was dit de tweede keer dat de opkomst laag was. Dat besef maakt dat het bestuur van de Stichting Dorpentocht volgend jaar met veel enthousiasme de 44e zal organiseren.De 43e Dorpentocht was na een moeilijke bevalling niet wat het verdiende. Volgend jaar weer een kans op de eerste zondag van juni. Zondag 4 juni 2023 zal de 44e Dorpentocht worden gehouden.


Foto: Frans Goossens

Foto: Frans Goossens

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie