Amateurkunstmarkt 2021
Amateurkunstmarkt 2021 Irene Doorenbos

Veertiende amateurkunstmarkt

5 juni 2022 om 15:23 Activiteiten Deel je nieuws

Op zondag 12 juni vindt op het sfeervolle plein van het Oude Dorp in Amstelveen de jaarlijkse amateurkunstmarkt plaats. Voor de vierde keer wordt de markt nu georganiseerd door SAKB KunstLokaal. Van 12.00 uur tot 17.00 uur laten getalenteerde lokale amateurkunstenaars hun werk zien.

Het is altijd een gezellige markt. Bij 30 kramen kun je de meest uiteenlopende vormen van kunst bewonderen, zoals schilderwerk, beeldhouwwerk, fotografie, keramiek, tekeningen en sieraden.

De meeste deelnemers aan deze markt hebben een band met SAKB KunstLokaal: zij zijn vriend of cursist (geweest). Vrijwel allemaal hebben zij een opleiding in de kunsten. Het woord ‘amateur’ duidt er dus alleen maar op, dat zij van hun kunstenaarschap niet hun beroep hebben gemaakt. Maar ze zijn wel degelijk volwaardige kunstenaars. Ze laten op deze markt graag zien wat zij in hun mars hebben en waar zij plezier aan beleven. Het uitwisselen van ideeën met de bezoekers vinden zij het belangrijkste pluspunt van deze markt. De verkoop staat op het tweede plan, al hebben enkele standhouders speciaal voor de markt kleine kunstwerkjes gemaakt, waarvan in het verleden bleek dat die gretig aftrek vonden.

Wil je als bezoeker iets kopen, zorg dan dat je contant geld bij je hebt, want op deze markt kun je niet pinnen. Er is wel een pinautomaat op loopafstand.

Behalve de kramen van de kunstenaars kun je ook de kramen van SAKB KunstLokaal bezoeken. Daar kun je informatie krijgen over de creatieve cursussen die SAKB KunstLokaal organiseert voor zowel volwassenen als kinderen. Je kunt er zelf ook aan de slag om een bepaalde techniek te oefenen. Als je wilt, mag je model gaan zitten voor een kunstenaar die je portret tekent. Of je kunt je kind door hem laten portretteren.

Voor de muzikale omlijsting wandelt er in de middag een accordeonist enthousiast spelend over de markt.

We hopen op veel geïnteresseerde bezoekers. Op de markt zelf zijn pakjes drinken, flesjes water en snoepgoed te koop bij de kraam van SAKB KunstLokaal. Bij de Japanse kraam kun je Japanse snacks kopen. Verder is er in de omgeving van de markt voldoende horeca om van langere gezelligheid op het Oude Dorp te genieten en wie weet, even met een glas wijn of kop koffie na te denken over de aankoop van dat ene mooie schilderij.

Voor meer info zie: www.sakb.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie