Deelnemers aan de campagne gaan met voorbijgangers in gesprek.
Deelnemers aan de campagne gaan met voorbijgangers in gesprek. Naseer Arsalan

Ludieke actie in Amstelveen: ‘Ik ben een moslim, stel mij uw vraag’

2 juni 2022 om 14:15 Activiteiten

AMSTELVEEN In een tijd van toenemende polarisatie, waarin de Islam regelmatig wordt geassocieerd met geweld en onderdrukking, ziet de moslimgemeenschap de noodzaak van dialoog om wederzijds begrip te ontwikkelen. Daarom lanceert de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap aanstaande zaterdag 4 juni een Islam-campagne in Amstelveen. De campagne bestaat uit een straatdialoogactie, een informatiekraam en een grootscheepse flyeractie.

Deelnemers staan in de binnenstad met een bord in hun handen met de tekst: ‘Ik ben een moslim, stel mij uw vraag’ om met voorbijgangers in gesprek te gaan. De deelnemers zullen voorts 20.000 flyers huis-aan-huis verspreiden in Amstelveen met een vredesboodschap: ‘Een vredesadvies aan de mensheid’.

DOEL VAN DE CAMPAGNE Middels deze campagne hopen de initiatiefnemers de informatiekloof tussen de moslims en de niet-moslims te dichten en eventuele vooroordelen en misvattingen weg te nemen. De campagne biedt vooral niet-moslims de gelegenheid om hun vragen, zorgen en angsten met moslims te delen en beter kennis te nemen van de vreedzame islamitische leerstellingen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie