Een van de lessen van Dance Connects Community
Een van de lessen van Dance Connects Community Marieke Josselet

Moderne dans voor 60-plussers in wijkpark Middenhoven

Activiteiten

AMSTELVEEN Dance Connects Community begint op 30 mei in Amsterdam met haar zomerprogramma voor iedereen vanaf 50 jaar met een week vol gratis kennismakingslessen. Ook in Amstelveen vindt op donderdagochtend 2 juni een gratis les ´Moderne Dans 60+’ plaats. Deze lessen vinden tot en met 18 augustus elke donderdag van 10.00 tot 11.00 uur plaats in het park. 

De non-profit organisatie probeert met haar dansactiviteiten zo veel mogelijk mensen van 50 jaar en ouder te bereiken omdat ze er van overtuigd is dat dans en ontmoeting lichaam en geest scherp en gezond houden. Daarom zijn de danslessen voor iedereen toegankelijk, ongeacht conditie, beperkingen of financiële situatie. De lessen zij bedoeld voor iedereen die ook tijdens de zomermaanden lekker in beweging wil blijven en voor iedereen die mensen van gelijke leeftijd wil ontmoeten op een ontspannen en actieve manier.

In de lessen komen diverse dansstijlen en muziekstijlen voorbij. In de moderne danslessen is er veel aandacht voor expressie en improvisatie. In de kennismakingsweek (van 30 mei tot en met 3 juni) zijn er gratis kennismakingslessen te volgen. Op 14 locaties in Amsterdam en Amstelveen komen mensen bij elkaar om te dansen en te kijken of dans een manier voor hen is om in beweging te zijn en blijven. De kennismakingsweek heeft een heel open karakter, juist om mensen die benieuwd zijn naar dans, maar de stap nog niet hebben durven zetten, de mogelijkheid te bieden eens te komen proeven.

In Amstelveen staat donderdag 2 juni van 10.00 tot 11.00 uur de kennismakingsles ‘Moderne dans 60+’ op het programma in wijkpark MIddenhoven. De ontmoetingsplek is de speeltuin in het park, ingang Grote Beer

Een 5-lessenkaart kost 35 euro (regulier) en 17,50 euro (met Amstelveenpas). Een tienlessenkaart kost 65 euro (regulier) en 32,50 euro (met Amstelveenpas). Lessen zijn gratis voor iedereen op of onder bijstandsniveau. De proefles is gratis en later instromen kan altijd.

Voor meer informatie over alle locaties en mogelijkheden: danceconnects.nl, info@danceconnects.nl of 020-2611.058.

advertentie
advertentie