Schrijver en journalist Peter Henk Steenhuis.
Schrijver en journalist Peter Henk Steenhuis. Foto: Koos Breukel

Filosoferen over het leven met Peter Henk Steenhuis

Activiteiten

AMSTELVEEN In Bibliotheek Amstelveen Stadsplein wordt donderdag 2 juni van 19.30 tot 21.00 uur Literair Café 102 gehouden. Deze keer is journalist Peter Henk Steenhuis te gast. Volgens de bibliotheek belooft het een interactieve workshop- en lezingavond te worden. Peter Henk Steenhuis zal samen met aanwezigen filosoferen over zijn nieuwste werk ‘Zin in het alledaagse’ en hun levensloop.

Filosofieredacteur bij dagblad Trouw en publicist van meer dan vijftien boeken, dat is Peter Henk Steenhuis. Zijn boeken ‘Filosofie van het kijken’ en ‘Denken over dichten’ kwamen op de shortlist van de Socrates Wisselbeker. Drie jaar geleden begon Steenhuis met de vraag ‘hoe maak je zin in het leven van alledag’ de rubriek ‘Zin in het alledaagse’ in dagblad Trouw. Zin in het alledaagse bevat gesprekken met gewone, maar altijd bijzondere Nederlanders over hoe zij hun leven betekenis geven. Peter Henk Steenhuis sprak met hen niet over zingeving in theoretische zin, maar verzamelde verhalen over de manier waarop zij zin doen of maken, elke dag opnieuw. De meest gelezen gesprekken werden gebundeld in het gelijknamige boek. De serie loopt nog door. 

Entree Literair Café 102 kost 5 euro voor leden. Niet-leden betalen 7,50 euro. Meer informatie is te vinden op de website.

advertentie