Afbeelding
Aangeleverd

Beweegprogramma ‘Uit je hoofd – in je lijf’ voor mantelzorgers

4 mei 2022 om 17:50 Activiteiten

AMSTELVEEN Bij Mantelzorg & Meer begint 19 mei het driedelige groepsprogramma ‘Uit je hoofd – in je lijf’. In dit programma komen deelnemers op een ontspannen manier in contact met hun lichaam door te wandelen en oefeningen te doen. Daarnaast leren ze met aandacht met hun lichaam bezig te zijn (mind- en heartfulness-oefeningen).

Dit programma is voor mantelzorgers uit Amstelveen die zich veel zorgen maken en bij wie het hoofd soms overuren maakt. Daardoor hebben ze nauwelijks puf voor leuke zaken die juist zo goed en belangrijk zijn om het mantelzorgen vol te houden.

NATUUR De bijeenkomsten zijn in het Amsterdamse Bos omdat de natuur een heilzame werking heeft op stress en negatieve emoties waardoor positieve gevoelens en energie meer ruimte kunnen krijgen. Het programma bestaat uit drie bijeenkomsten: 19 mei, 2 juni en 16 juni. De les is van 13.15 tot 14.30 uur. Daarna is er koffie en thee voor wie dat wil. Verzamelpunt: Paviljoen Chez Favie (in het Amsterdamse Bos), Duizendmeterweg 2 in Amstelveen.

KLEDING Deelnemers moeten in staat zijn om vijf kwartier te kunnen wandelen op soms hobbelige en onverharde ondergrond. Zorg voor sport/wandelschoenen met een goed profiel en draag kleding waarin bewegen gemakkelijk is en die goed afgestemd is op het weer. Bij voorkeur verschillende laagjes. De lessen worden gegeven door Manon de Ruiter. Zij is werkzaam als gecertificeerd Leef en beweegcoach en Slow Sports trainster. De cursus is kosteloos.

AANMELDING Kijk voor meer informatie over deze cursus en voor aanmelding op de site van Mantelzorg & Meer of neem contact op via 020-5127250, info@mantelzorgenmeer.nl of www.mantelzorgenmeer.nl

.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie