Samen Eten in Bovenkerk is blij met de hulp van RODA 23.
Samen Eten in Bovenkerk is blij met de hulp van RODA 23. Aangeleverd

Samen Eten in Bovenkerk: Bewonersplatform en Roda ‘23 helpen ouderen

2 mei 2022 om 12:40 Activiteiten

AMSTELVEEN Honderd ouderen en vele vrijwilligers hebben vrijdag 29 april bij RODA ‘23 een feestmenu van asperges, krieltjes, ham, eieren en een heerlijke saus gegeten van Samen Eten in Bovenkerk. De ouderen genoten van de maaltijd in het clubgebouw van RODA ‘23. 

De ouderen die slecht ter been zijn mochten met een buitenlift naar binnen. Er werden volop selfies gemaakt en doorgestuurd naar kinderen en bekenden. Met een barkeeper op leeftijd (83 jaar) achter de bar is er menig borreltje en kopje koffie uitgeschonken. 

Door de verbouwing van dorpshuis het Noorddamcentrum waar maandelijks Samen Eten in Bovenkerk georganiseerd werd, konden de ouderen en vrijwilligers meer dan een half jaar hier niet meer terecht. Door corona en verbouwing zouden de ouderen dit uitje lang moeten missen. Maar na overleg met RODA ‘23 zijn de problemen samen opgelost. De trainingen werden een beetje aangepast, extra tafels gehuurd en het servies, bestek en kookgerei werden geleend van Hans Pappot, de beheerder van het Noorddamcentrum. Al die spullen werden opgeslagen onder de tribune. De vrijwilligers van RODA ‘23 en vrijwilligers van Samen Eten in Bovenkerk hebben zo het dorpsgevoel weer bevestigd. 

Volgens de organisatie van Samen Eten in Bovenkerk lijkt het zo gewoon maar na maanden samenwerken en honderden ouderen te hebben ontvangen bij RODA ‘23 is voor hen Bovenkerk echt de Parel aan de Poel. Samen Eten in Bovenkerk gaat nu weer naar het verbouwde dorpshuis dat eind mei opgeleverd zou moeten zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie