Afbeelding
Monique Sons/BDU

Amstelveen viert Koningsdag 2022 als vanouds

Activiteiten

AMSTELVEEN Het is Koningsdag in Amstelveen. Dat betekent drukte in de straten en als kledingkleur is oranje favoriet. Op de vrijmarkten worden goede zaken gedaan. Hele gezinnen proberen vandaag hun verkooptalenten uit en hebben daar best succes mee. Bovendien is het heel gezellig om samen met buren of familie een verkoopstand te bemannen. Kopers zijn er genoeg. Op de Amsterdamseweg en het Oude Dorp kan je ‘over de koppen lopen’ en wie iets te eten wil kopen moet aanschuiven in de rij. 

Bij Abina is het ook feest, hoewel minder uitbundig als drie jaar geleden nog het geval was. Deze keer verzorgen Dj’s de muziek vanaf het podium op straat. Jongeren drinken er een glaasje bij en een enkeling waagt zich aan een dansje.

In het Oude Dorp is het zo druk dat de stroom mensen af en toe helemaal tot stilstand komt omdat er een kinderwagen door moet. De brug over de A9 is, hoewel er niet verkocht mag worden, een mooie verbinding tussen het Oude Dorp en de Amsterdamseweg waar heel wat mensen gebruik van maken.

Burgemeester Tjapko Poppens kwam een kijkje nemen op de vrijmarkt op het Westwijkplein. Eline en Evi hadden het sinaasappelspel bedacht: een sinaasappel drijft in een kom water. Leg een muntje op de sinaasappel: blijft deze liggen dan krijg je je inzet dubbel terug. Zo niet, helaas... De burgemeester deed een poging. Helaas geen geluk voor onze burgemeester, wel voor Eline en Evi.

Afbeelding
Sinaasappelspel Eline en Evi
Koningsdag in het Oude Dorp.
Vrijmarkt 2022 Oude Dorp.
Afbeelding
Jonge verkopers op de Molenweg.
Zelf gebakken en versierd.
Koningsdag bij Museum JAN.
Biertje doen bij Abina
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Een jonge verkoper in het Oude Dorp.
Afbeelding
advertentie