Koningsspelen 2022 De Zwaluw
Koningsspelen 2022 De Zwaluw Joop Touw

Kruiwagenrace topper bij Koningsspelen De Zwaluw

23 april 2022 om 08:10 Activiteiten

NES A/D AMSTEL Sinds de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013 worden traditiegetrouw op de vrijdag voor Koningsdag de Koningsspelen gehouden voor kinderen van de basisscholen. Doel is de kinderen in het primaire onderwijs en hun ouders te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. Vrijdag 22 april kwamen leerlingen van 19 scholen uit Amstelveen in actie.

Aan het sportieve Oranjefeest doen gemiddeld 1,2 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland mee. Ook basisschool De Zwaluw in Nes aan de Amstel had zich aangemeld voor de spelen.
Om volop te kunnen meedoen aan de sportieve activiteiten werd eerst in de klas genoten van een gezamenlijk, feestelijk Koningsontbijt. Daarna was het tijd voor beweging buiten en konden de spelen beginnen. Spannend waren de kruiwagenrace en touwtrekken maar ook voor het blikken gooien en klimmen en schommelen op speeltoestellen was veel animo.

Koningsspelen bij De Zwaluw.
Koningsspelen bij De Zwaluw
Koningsspelen 2022 De Zwaluw
Koningsspelen 2022 De Zwaluw
Koningsspelen 2022 De Zwaluw
Koningsspelen De Zwaluw
Touwtrekken bij Koningsspelen 2022 bij De Zwaluw.
Koningsspelen 2022 De Zwaluw.
Koningsspelen: Touwtrekken bij De Zwaluw
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie