Afbeelding
Aangeleverd

Frans dineren met De roos van Napoleon

5 april 2022 om 10:35 Activiteiten

AMSTELVEEN Soyez les bienvenus à notre soirée française! Woensdagavond 13 april kan er gedineerd worden bij de bibliotheek Amstelland en Venstra. Onder het genot van Franse gerechten en sfeervolle Franse chansons zal Gertrude Hoogendoorn schrijfster Jacobine van den Hoek interviewen over haar bejubelde boek, De roos van Napoleon.

“Vorig jaar interviewden Gertrude en ik vanuit Sprankel grootheden als Özcan Akyol en Alex Boogers, het is heel bijzonder dat Gertrude mij nu interviewt”, zegt Van den Hoek. De roos van Napoleon vertelt het verhaal over Joséphine de Beauharnais en Napoleon Bonaparte en hun onwaarschijnlijke liefde. Remco Houtepen en Maaike Rienks van Libris Venstra zeggen over het boek: “Jacobine bewijst zich opnieuw als verhalenverteller in deze roman.”

“Het is een mooie combinatie: literatuur en fine dining ontmoeten elkaar,” vindt Hoogendoorn. “We wilden vanuit de bibliotheek iets anders dan een lezing en ik denk dat we daar met de toevoeging van Souvenirs de France in zijn geslaagd.” De Béchards, Astrid en Bruno, de eigenaren van Souvenirs de France, bereiden authentieke Franse gerechten als Bretonse sushi, warme knoflookworst (van de vrijdagmarkt) op Campagnebrood met mout de raisin. In overleg kan er een vegetarisch alternatief geboden worden. 

Woensdag 13 april – vanaf 18.00 uur. Aanmelden via de website van bibliotheek Amstelland: amstelland.op-shop.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie