Afbeelding
Aangeleverd

Ouderen bedanken mantelzorgers met muzikale middag in Schouwburg Amstelveen

4 april 2022 om 12:57 Activiteiten

AMSTELVEEN Dinsdagmiddag 29 maart was het feest in Schouwburg Amstelveen. Het was een bedankje van ouderen uit de gemeente die hun mantelzorgers konden uitnodigen om op die manier ‘Dank je wel’ te zeggen voor hun steun in de voorbije coronaperiode. De middag was een initiatief van twee serviceclubs, Lionsclub Amstelveen en Lionsclub Mingle. 

De opening werd verricht door wethouder Marijn van Ballegooijen en Wilma Schoonderbeek-Netjes, president Lionsclub Mingle. Van Ballegooijen sprak over de functie van muziek als bruggenbouwer over conflicten heen. Het was een verwijzing naar een aantal bijzondere gasten in de zaal: een groep Oekraïense vluchtelingen. Hun aanwezigheid ontlokte een spontaan applaus aan de honderden ouderen en hun mantelzorgers. Daarna kon iedereen genieten van de prachtige film ‘Shall we dance?’, een verslag van een optreden van André Rieu en zijn orkest op het Vrijthof in Maastricht.

Niet alleen in de pauze maar ook na afloop was er, onder het genot van een hapje en een drankje, volop gelegenheid om elkaar te spreken. Gezien de enthousiaste reacties van de gasten was het een groot succes. Of, zoals één van de gasten het verwoordde terwijl hij een bitterbal van de schaal pakte: “Hier heb ik nu twee jaar op gewacht.” Of hij nu de snack bedoelde of het ongestoord samenzijn met leeftijdsgenoten was niet helemaal duidelijk, maar misschien bedoelde hij wel allebei!

De feestelijke middag is mede mogelijk gemaakt door Participe Amstelland, Gemeente Amstelveen, Stadshart Amstelveen, Stichting Amstelidee en de beide Lionsclubs.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie