Afbeelding
Kim Doeleman

Het nieuwe dansseizoen voor 50+ en 60+ is begonnen

25 januari 2022 om 10:25 Activiteiten

AMSTELVEEN Na de winterstop zijn de lessen van Dance Connects weer van start gegaan, vanwege de lockdown een weekje later dan gepland. In 2022 is het aanbod nog breder en gevarieerder.

Juist in deze tijd is beweging en ontmoeting belangrijk, voor iedereen. Er wordt gedanst onder strikte protocollen: kleinere groepen om 1,5 meter afstand te kunnen garanderen, kortere lessen om ventilatie en hygiëne te kunnen waarborgen. We doen er alles aan om toch te kunnen blijven dansen en lichaam en geest gezond te houden.
Moderne dans bij Dance Connects is beweging, lekker swingende muziek, actief bezig zijn, je creativiteit en fantasie aanspreken en bovendien buurtgenoten ontmoeten. De Dansmix-lessen zijn daarbij met name gericht op conditie en onderhoud en de Slow Flow-lessen heel geschikt voor mensen die minder mobiel zijn. Met of zonder ervaring, met of zonder beperking, iedereen kan meedoen en is welkom op een van de 15 danslocaties in Amsterdam en omgeving. In Amstelveen zijn dat Sportcentrum VU en Wijkcentrum Alleman.

Dance Connects Community wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Amsterdam en biedt lessen, binnen, buiten en online, voor 60+, 50+, 40+. Daarnaast is er vier keer per jaar Club Dans, een gratis dansavond voor jong en oud en organiseert Dance Connects Thematafels, met live muziek om lekker op te dansen, een hapje en een drankje en fijne gesprekken met mensen uit de buurt. De danslessen worden wekelijks gegeven in alle stadsdelen in Amsterdam en in Amstelveen.

Op de locaties Holendrecht, NoLimit, Kazerne Reigersbos, Sportcentrum VU, Beatrixpark en online is deelname met de Stadspas groene stip gratis via het Seniorensportfonds. De lessen zijn overal gratis voor mensen die op of onder bijstandsniveau leven.
                                
Moderne Dans 60+ in Sportcentrum VU, Uilenstede 100 in Amstelveen vindt plaats op vrijdag van 10.15 tot 11.15 uur en van 11.30 tot 12.30 uur.
Moderne Dans Slow Flow / Dansen vanuit de (rol)stoel in Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 in Amstelveen vindt plaats op vrijdag van 13.30 tot 14.30 uur.

Kijk voor informatie over alle locaties en mogelijkheden op www.danceconnects.nl


Foto: Kim Doeleman


Foto: Cor Lokker

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie