In de musea worden vandaag sportlessen gegeven.
In de musea worden vandaag sportlessen gegeven. Pixabay

Gemeente heeft begrip voor ludieke acties musea: ‘Gesprek en eventuele waarschuwing zullen voldoende zijn’

19 januari 2022 om 12:55 Activiteiten

AMSTELVEEN Museum JAN en het Cobra Museum hebben zich aangesloten bij de actie van de Museumvereniging om te protesteren tegen het besluit van het kabinet om de cultuursector nog langer gesloten te houden. Bij beide musea zijn er vandaag sportlessen te volgen. In Museum JAN kon worden meegedaan aan ‘Fit between Paintings’, een gratis full body & mind workout tussen de schilderijen van Sam Drukker en in het Cobra Museum worden vanmiddag lessen yoga, Tai Chi en fitness gegeven.

De cultuurinstellingen willen met de actie hun ongenoegen uiten over de opening van de commerciële doorstroomlocaties op 15 januari, terwijl de culturele doorstroomlocaties gesloten moesten blijven. Met de museumgym willen ze aantonen dat de musea net als de winkels en sportscholen veilig open kunnen. 

In andere plaatsen waar actie gevoerd wordt, hebben burgemeesters besloten om te gaan handhaven als theaters en musea open gaan vandaag maar het Amstelveense gemeentebestuur heeft begrip voor de moeilijke situatie en de ludieke acties in het Cobra Museum en Museum Jan. ‘Daarmee vragen zij aandacht voor de grote nood in de cultuursector. Tegelijkertijd hebben we nog steeds te maken met de door het Rijk opgelegde maatregelen ter bestrijding van het coronavirus. Daarbij hoort ook naleving door inwoners en organisaties, en toezicht en handhaving door de gemeente. Er is volop contact met de Amstelveense culturele instellingen over hun situatie en deze landelijke actie. Indien nodig spreekt de gemeente de instellingen aan en handhaaft’, aldus de gemeente. Gelet op de aangekondigde beperkte en begrensde openstelling verwacht de gemeente dat een gesprek en een eventuele waarschuwing voldoende zullen zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie